26 lande mødes til konferencen, som bliver holdt for lukkede døre. Foto: Shutterstock
26 lande mødes til konferencen, som bliver holdt for lukkede døre. Foto: Shutterstock

I dag åbner #copenhagenukraine - og Ukraines præsident åbner ballet

Forsvar

11/08/2022 08:48

J. Bøgen

26 lande deltager i konferencen i København, og vi har allerede fået lidt at vide om, hvad Ukraine får af ny støtte.

Delegationer fra 26 lande mødes i dag i København til en stor konference.

Navnet på samlingen er #copenhagenukraine, og det er meget sigende for konferencens indhold.

Formålet er nemlig at finde ud af, hvordan man bedst muligt styrker samarbejdet med Ukraine, og ikke mindst hjælper det krigshærgede land endnu mere, nu hvor krigen snart runder 6 måneders varighed.

Det skriver Forsvarsministeriet i et nyhedsbrev.

Konferencen, der ledes af forsvarsminister Morten Bødskov (S), indledes af den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy, som holder tale til de samlede nationer transmitteret fra Ukraine.

Derefter vil statsminister Mette Frederiksen få ordet og åbne konferencen.

Efterfølgende taler forsvarsministrene fra de to medværtslande Ukraine og Storbritannien.

Det vil være muligt at se alle taler via linket her

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil resten af konferencen foregå bag lukkede døre. Men i går kom det både frem, at Danmark stillet med 130 soldater til at træne ukrainere, så de kan blive klar til at kæmpe mod Rusland.

Og sent i går kom det også frem i Politiken, at statsminister Mette Frederiksen (S) har tænkt sig at give Zelensky et løfte om yderligere støtte for 820 millioner kroner.

Om konferencen #CopenhagenUkraine

Konferencen skal styrke den langsigtede støtte til Ukraine med drøftelser, om hvordan vi fremover kan styrke finansiering, våbenproduktion, træning og minerydning.

Konferencen supplerer samarbejdet i den såkaldte ”Ukraine Defense Contact Group” om støtte til Ukraine, der tidligere på året blev etableret på den amerikanske base Ramstein i Tyskland, hvor forsvarsministre fra en lang række af verdens lande mødtes.

Til konferencen vil en række europæiske lande deltage fysisk sammen med højtstående amerikanske embedsfolk, mens der er åbnet op for deltagelse i en åben session for en række lande fra Sortehavs-regionen og Asien.

Mest Læste

Annonce