Ukrainerne gør klar til en gigantisk modoffensiv. Foto: Shutterstock
Ukrainerne gør klar til en gigantisk modoffensiv. Foto: Shutterstock

Nu skal Putin ud: Ukraine samler en million tropper

Forsvar

11/07/2022 15:34

J. Bøgen

Det ukrainske militær gør klar til at generobre vigtig del af landet.

Ukraine vil snart generobre den sydlige del af landet.

Det siger Ukraines forsvarsminister, Oleksii Reznikov, i et interview med den britiske avis The Times.

Og det er virkelig en stor indsats, der er på vej, hvis man skal tro forsvarsministeren.

Han fortæller nemlig, at 700.000 soldater får opbakning fra 300.000 ekstra mand i form af politibetjente, grænsevagter og medlemmer af nationalgarden.

Altså en million tropper!

Direkte ordre fra præsident Zelensky

Skal man tro den ukrainske forsvarsminister, kommer ønsket om at generobre den sydlige del af landet direkte fra den politiske top.

"Præsidenten (Vlodomir Zelensky, red.) har givet hærchefen ordre til at gøre planer klar. Derefter er det op til generalstaben at udføre hjemmearbejdet og finde ud af, hvad vi skal bruge for at nå de forskellige mål. Det er min opgave. Jeg skriver til mine kolleger blandt vores allierede, generaler taler om, hvorfor vi skal bruge bestemt typer våben, og så får vi det gennem politiske beslutninger," siger Reznikov.

Den sydlige del af landet er afgørende for Ukraines økonomi, fordi regionen har direkte adgang til Sortehavet - og dermed mulighed for at eks- og importere varer.

Skal bruge tunge våben - nu

Forsvarsministeren fortæller i interviewet, at han sætter pris på at Ukraines allierede har været i stand til at hjælpe Ukraine med at genopfylde deres tømte ammunitionsdepoter.

Men våbenleverancerne fra NATO og de andre allierede skal op i tempo.

"Det var en lang proces, der tog halvanden måned, men vi fik et resultat ud af det. Ukraines tropper var udstyret med 30 år gamle våben. Det blev ændret på tre måneder. Men vi har brug for mere, hurtigt, for at redde vores soldaters liv. Hver dag, vi venter på howitzer-kanoner, risikerer vi at miste 100 mand."

Mest Læste

Annonce