FN's Sikkerhedsråd mødes i dag for at diskutere sabotagen mod Nord Stream-ledningerne. Foto: Shutterstock
FN's Sikkerhedsråd mødes i dag for at diskutere sabotagen mod Nord Stream-ledningerne. Foto: Shutterstock

Sverige og Danmark: Så meget sprængstof blev brugt på sabotagen

Forsvar

30/9/22 10:55

Jens Asbjørn Bøgen

Det er massive mængder!

Der blev formentlig brugt "flere hundrede kilo sprængstof", da gasledningerne Nord Stream 1 og 2 blev udsat for sabotage først på ugen.

Sådan lyder budskabet i et fælles brev fra Danmark og Sverige til FN's Sikkerhedsråd.

Det skriver TV 2.

Rådet mødes fredag aften for at drøfte netop gaslækagerne, men her vil hverken Danmark eller Sverige være repræsenteret, da de ikke er medlemmer.

De permanente medlemmer er Kina, Frankrig, Storbritannien, USA og Rusland, mens Albanien, Brasilien, Gabon, Ghana, Indien, Irland, Kenya, Mexico, Norge og De Forenede Arabiske Emirater er valgt for toårige perioder.

Vil ikke tale med Rusland

Mange mistænker Rusland for at stå bag sabotagen på de 2 rørledninger, men ironisk nok er det faktisk netop Rusland, der har indkaldt til mødet.

De mener nemlig, at der er tale om international terrorisme, og at det i virkeligheden er Vesten, der står bag eksplosionerne.

Selvom sabotagen nær Bornholm altså vil være på dagsordenen på mødet, som er indkaldt af Rusland, har Danmark heller ikke i denne ekstraordinære situation set et behov for at anmode om at deltage. Det skyldes, at der ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er tale om "et internationalt anliggende".

Men der kommer heller ikke til at være nogen kontakt mellem Rusland og Danmark om sagen.

"Jeg har intet ønske eller interesse i at tale med for eksempel den russiske udenrigsminister, som i de her dage ser stort på folkeretten og alle de ting vi står for i Europa ved at annektere med militærmagt," siger udenrigsministeren til TV 2.

Rusland forventes i dag, fredag, at annektere 4 regioner i det østlige Ukraine.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce