En tidligere amerikansk ambassadør i Rusland mener, at der kun er en måde at få Putin til forhandlingsbordet. Foto: Shutterstock
En tidligere amerikansk ambassadør i Rusland mener, at der kun er en måde at få Putin til forhandlingsbordet. Foto: Shutterstock

Tidligere ambassadør: "Kun en ting kan få Putin til at stoppe krigen"

Forsvar

13/06/2022 13:59

J. Bøgen

En tidligere amerikansk ambassadør i Rusland mener, at flere vestlige ledere er naive, når de kommer med løsningsforslag til krigen i Ukraine.

Hvordan stopper vi krigen i Ukraine?

Der er mange forskellige bud, og hvor nogle mener, der bør sættes internationale tropper ind for at beskytte den ukrainske befolkning, mener andre, at vi skal passe på ikke at ydmyge russerne.

Den sidste holdning kommer blandt andre fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, der tidligere på måneden sagde, at det er vigtigt ikke at ydmyge Putin, hvis man vil nå en diplomatisk løsning på krigen.

Men den holdning er i bedste fald naiv. Det mener den tidligere amerikanske ambassadør i Rusland, Michael McFaul. For det er noget helt andet, der skal til, for at få Putin til at indvillige i forhandlinger om fred.

Det skriver Ekstra Bladet.

Magt, ikke følelser

Over for MSNBC fortæller politologen og diplomaten, at det ikke handler om Putins følelser, men om magt.

"Han sætter sig først ved forhandlingsbordet, når hans militær ikke længere kan nå frem. Når de er låst på slagmarken. Det handler om magt, ikke om Putins følelser," fortæller Michael McFaul i interviewet ifølge Ekstra Bladet.

Diplomati og sanktioner får ingen effekt

Ifølge diplomaten, som var udsendt til Rusland fra 2012 til 2014, er det altså hverken diplomatiske forsøg eller økonomiske sanktioner, der får Putin til at trække bremsen.

Ifølge Michael McFaul skal man bare kigge på Putins krigsførelse for at nå den konklusion. McFaul mener nemlig, at Ruslands brutalitet i krigen viser, at det kun er, når de russiske tropper ikke længere kan rykke frem, at Putin trækker sig.

Hvilket lige nu desværre ikke er tilfældet, påpeger den tidligere ambassadør.

Mest Læste

Annonce