Frankrig lukker tredje "radikale" moské efter Paris-angreb

Siden undtagelsestilstanden blev indført i Paris har der været 2235 ransagninger og 263 anholdelser.

For tredje gang er en moské - som mistænkes for at være radikal - blevet lukket af politiet i Paris, hvilket sker i kølvandet på angrebene fredag den 13. november, hvor 130 mistede livet.
 
Moskéen øst for Paris blev onsdag lukket under en større operation, efter at Frankrig har erklæret undtagelsestilstand.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve siger, at "tre pseudokulturelle sammenslutninger", som knyttes til moskeen, bliver opløst.

Det er første gang, regeringen har gjort brug af sine særlige beføjelser overfor sådanne grupper.
 
To andre moskeer blev lukket i sidste uge i Gennevilliers i den nordlige del af Paris og i den mindre by L'Arbresle i nærheden af Lyon.
 
I den seneste tid har sikkerhedsstyrker slået hårdt ned på radikaliserede miljøer.
 
- Sådanne foranstaltninger med at lukke moskeer på grund af radikalisering har aldrig før fundet sted af en hvilken som helst regering, hvilket også inkluderer under den seneste undtagelsestilstand i 2005, siger Cazeneuve.
 
I 2005 skete det for at dæmme op for oprør i urolige forstæder.
 
En pistol blev fundet under ransagningerne i en af de to moskéer, som blev lukket i sidste uge. 
 
Ni personer er blevet anholdt, og 22 har fået forbud mod at forlade landet.
 
Siden undtagelsestilstanden på tre måneder blev indført i Paris, har der været 2235 ransagninger, hvilket har ført til 263 anholdelser.
 
- I de 15 dage har vi beslaglagt en tredjedel af de krigsvåben, vi normalt ville beslaglægge på et år, siger Cazeneuve.
 
/ritzau/AFP
 
Emneord: Islamisering, Fundamentalister, Fundamentalisme, Frankrig, Terrorbekæmpelse, Terror
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.

 • 24.04.20 Politik
  Nordisk Råd i brev til statsministrene: Vi skal samarbejde mere i krisetider

  Nordisk Råds Præsidium har sendt et brev til de nordiske statsministre i anledning af coronapandemien. I brevet opfordres regeringerne i Norden til at samarbejde mere i kampen mod coronavirus og i krisetider generelt. Præsidiet foreslår blandt andet, at der oprettes en uafhængig nordisk kriseberedskabskommission.

 • 18.11.15 Politik
  Her er den nye politiaftale

  Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i perioden 2016-2019. Aftalen sikrer 1,9 mia. kr. ekstra til at løse de udfordringer, som dansk politi står over for i fremtiden.