"Vi vil gerne være med til at binde alt det frivillige arbejde sammen og skabe nye synergier. I kommunens vækstpulje er der sat 2,5 millioner kroner af til at udvikle det frivillige område," siger Per Høegh, leder af Kultur, Natur og Fritid ved Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.

Frivillige er på dagsordenen i Ringkøbing-Skjern

To store satsninger skal give helt nye vilkår og muligheder for frivillige i Ringkøbing-Skjern Kommune

De frivillige fylder meget i Ringkøbing-Skjern Kommune. En undersøgelse, som Kommunernes Landsforening gennemførte i 2012 viste, at hele 57 procent af borgerne laver frivilligt arbejde, hvor det tilsvarende tal på landsplan er 43 procent.

- De nye frivillige vil, lige som de ”gamle”, gerne gøre noget godt for andre. Men samtidig vil de også selv have noget ud af det, og det vil vi gerne give dem, siger borgmester Iver Enevoldsen, V.

Frivilligheds-stafetten

Interesseret i at læse mere om frivillighed i vores samfund? Så klik her og læs alle indlæg fra Frivilligheds-stafetten.

Per Høegh, leder af Kultur, Natur og Fritid ved Ringkøbing-Skjern Kommune har derfor sammen med kommunens frivillig-koordinator arbejdet længe på den model, som i går blev præsenteret for politikerne i Økonomi- og Erhvervsudvalget.

- Mange frivillige sidder i de små landsbyer, langt fra hinanden. Vi vil gerne være med til at binde alt det frivillige arbejde sammen og skabe nye synergier. I kommunens vækstpulje er der sat 2,5 millioner kroner af til at udvikle det frivillige område, og det skal blandt andet ske ved, at vi ansætter en person til at forløse synergierne og binde det hele sammen, siger Per Høegh.

Efter planen skal den person ansættes efter sommerferien. Vedkommende skal have plads i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor man vil lave kontorfællesskab med den selvejende institution FIA, Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. FIA er et kompetenceudviklingscenter for frivillige og ved at dele kontorfaciliteter med dem, vil hele frivillig-området opleve synergier og få et kæmpe boost.

I front med frivillige

Ringkøbing-Skjern Kommune er allerede helt i front, når det kommer til frivillighed. I 2010 oprettede man Frivilligakademiet på museet Bundsbæk Mølle, hvor man i fire år uddannede kulturarvsfrivillige – frivillige i museumsverdenen. Pengene kom fra Region Midtjylland og Kulturministeriet, og projektet blev så stor en succes, at det forsatte et ekstra år og trak deltagere fra hele landet.

Nu skyder frivillig-området endnu en knop:

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med arbejdet. Det vil give de frivillige nye muligheder og oplevelser. Samtidig kan det være med til at vise, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune er gode til det her. Derfor er jeg også sikker på, at vi får landets førende center for uddannelse af frivillige, siger Per Høegh.

Fakta:

 • FIA, Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. Den selvejende institution har netop holdt stiftende generalforsamling. Jan Holm Rasmussen, Fjordlisten, er formand.
 • Kommunens nye ”frivillig-blæksprutte” skal indgå i kontorfællesskab med FIA. Kontorfællesskabet vil få plads i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor man vil få synlige kontor- og mødelokaler.
 • FIA kan betragtes som et kompetencecenter, hvor frivillige kan blive uddannet til forskellige grene af det frivillige arbejde.
 • FIA søger netop nu en leder.
 • Kommunen vil efter sommerferien søge en medarbejder, som kan binde det store frivillige område sammen.
Emneord:
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.