To gange på en uge: Ansatte overfaldet på psykiatrisk hospital

To gange på en uge er ansatte på psykiatrisk hospital i Risskov blevet overfaldet på arbejde, skriver DR Østjylland.

Overfaldet skete i aftes på afdeling Q, da en 44-årig kvindelig patient blev indlagt, fortæller oversygeplejerske Susanne Bissenbacker til DR Østjylland.

- Patienten går til angreb og tager halsgreb med begge hænder på en sygeplejerske, fordi hun oplever, der er en dæmon i sygeplejersken. 


- Medarbejderen får sig vristet fri, og får trykket på alarmen, så alle øvrige medarbejder kommer og hjælp hende, siger hun til DR Østjylland.

LÆS OGSÅ: Afdelingen var underbemandet

Den ansatte kom efterfølgende på skadestuen, og psykiatrisk hospital i Risskov har i dag fået en vagtmand ind på afdelingen.

- Vagtens funktion er at sikre tryghed, så medarbejderne kan udføre deres faglige opgave i et sikkert miljø, siger hun til DR Østjylland.

Ifølge Susanne Bissenbacker kom overfaldet meget overraskende.

- Det var en pludselig og umotiveret handling, så det har været svært for medarbejderne at forudsige, at det ville ske, forklarer hun til DR Østjylland.

Sidste søndag skete der et lignende overfald på sygehusets afdeling P, hvor en mandlig patient gik amok på tre ansatte og blandt andet tog kvælertag på en af dem.

Emneord: Vold og trusler på arbejdet, Vold og trusler i det offentlige, Overfald, Psykiatrien
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også