Overfald på psykiatrisk hospital: Afdeling var underbemandet

Det bliver nu indskærpet over for personalet på Psykiatrisk hospital i Risskov, at man i fremtiden skal tilkalde en vikar, hvis der er sygdom blandt de ansatte, skriver DR Østjylland.

Ligeledes går også Arbejdstilsynet nu ind i sagen.

En sygemelding blandt de ansatte resulterede nemlig i, at der var underbemandet, da en patient pludselig tog kvælertag på en sygeplejerske. Normalt er der fire medarbejdere til stede om aftenen. Men søndag aften var der kun tre, og der blev ikke tilkaldt en vikar.

Det ser Bent Lykke, der er fællestillidsmand for FOA's medlemmer blandt andet på Psykiatrisk hospital i Risskov meget alvorligt på.


- Det synes jeg slet ikke om. Vi har jo for et stykke tid siden aftalt, at man skal opnormere i aften- og nattevagterne, siger han til DR Østjylland.

Det fik mandag styregruppen for Arbejdsmiljø og Sikkerhed på det psykiatriske hospital til at slå fast, at der ved sygdom i fremtiden altid skal sendes bud efter en vikar.

- Det synes jeg, er ganske udmærket, for at se, om det kan afhjælpe den utryghed, der er blandt medarbejderne, siger Bent Lykke.


Også Arbejdstilsynet går nu ind i sagen og besøger her til formiddag afdelingen for at undersøge for forholdene, fortæller tilsynschef Thomas Nygaard Christensen fra Arbejdstilsynet i Hadsten til DR Østjylland.

- Vi vil undersøge, hvad der er sket i den konkrete episode og få lavet en vurdering og undersøgelse af, hvorvidt der er en tilstrækkelig effektiv forebyggelse i forhold til den risiko, der er for vold og trusler mod de ansatte.

Det er kun en uge siden, at en medarbejder på en anden afdeling på Psykiatrisk Hospital også blev udsat for et kvælningsforsøg. Hospitalet fik allerede 9. januar et strakspåbud fra Arbejdstilsynet om at forebygge vold fra patienterne bedre.

Emneord: Vold og trusler på arbejdet, Vold og trusler i det offentlige, Overfald, Psykiatrien
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også