Gigtpatient tvinges i praktik med sin seng

Efter sommerferien skal Charlotte Poffler møde i praktik. Med en seng til at hvile sig i.

Men den 48-årige gigtpatient stritter imod med arme og ben, og har skrevet til medier, beskæftigelsesministeren og ordførere på området. Det skriver Avisen.dk.

Hun har svær gigt i ryggen og blev arbejdsprøvet sidst for halvandet år siden. Hun kan arbejde to gange en halv time i lavt tempo med pauser. Effektiv arbejdstid i alt 18 minutter om ugen.
Alligevel skal hun arbejdsprøves igen, for hun har fået afslag på førtidspension.

Fordi hun ikke har gennemført et års såkaldt ressourceforløb kan det ”ikke udelukkes, at hendes arbejdsevne kan udvikles i sådan et omfang, at hun i et vist omfang kan opnå selvforsørgelse via indtægtsgivende arbejde.”

- Selv hvis jeg fik et fleksjob, hvem vil så have mig ansat to gange en halv time med en seng til hvile i arbejdstiden? siger Charlotte Poffler til Avisen.dk.

I brevet til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen appellerer hun til, at han får stoppet de årelange sagsforløb, som hun mener presser syge mennesker ud over kanten.

Efter seks år som sygemeldt appellerer Charlotte Poffler til, at hun får lov at bruge sine meget begrænsede kræfter på at få sit privatliv til at hænge sammen.
Hun kan ikke rede en seng, skrælle kartofler eller andre dagligdags ting. Det sidste halve år har kommunens ergoterapeut skaffet hende en rolator, en stok, krykker og en bænk at side på i brusekabinen. Alt sammen for at hun skal kunne fungere bedre hjemme.

Charlotte Poffler har haft ondt i ryggen tyve år, men fik først diagnosen gigt i ryggen for fire år siden. Hun tager mange smertestillende hver dag også et morfin-præperat.

Charlotte Poffler vil gerne råbe op politikerne op, og indtil videre har hun fået sympati-tilkendeligivelser men ikke andet fra ordførere for SF og Dansk Folkeparti. Hun har endnu ikke hørt fra Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar, men beskæftigelsesministeren holder sommerferie.

Assens Kommune fastholder, at det er en mening med endnu en arbejdsprøvning til Charlotte Poffler, og at både det og sengen har en mening.

- Uden at jeg ved noget om den konkrete sag, så har man set på, at der er en udviklingsmulighed. At hvis man prøver at gøre tingene på en anden måde, kunne der være et andet perspektiv i forhold til et fremtidigt arbejde, siger Merete Gommesen, der er afdelingsleder i Job- og Kompetencecentret I Assens Kommune til Avisen.dk.

 

Emneord: Ressourceforløb, Gigtpatient, Afslag på førtidspension, Førtidspension, Førtidspensionsreform, Avisen.dk, Sygemeldte, Beskæftigelsessystemet, Beskæftigelsesminister
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 06.10.15 Thomas Berg
    Syg i DK

    Jeg er 36 år knoklede som et... i mit gamle job hos DSB, det var mig der blev ringet til når der var personalemangel eller andet, arbejdede ofte 16 timer i træk og hviletid som var 11 timer var som regel kun 8 timer så var jeg på job igen. Fik gigt og diskos, fik en skideballe af min øverste chef, ingen blomster kun en fyrreseddel og ingen støtte fra fagforeningen DJ, der var ikke et skånejob i DSB, har set indersiden af DSB, HA HA HA...Er nu i Roskilde kommunes klamme hænder, mange tak til kommunen og politikerne for at give mig håb om en fremtid.... Gælder dog kun vis du kan følge deres planer 100% og du må ikke være syg imens...Kan kun sige Føj for S.... et system vi har i DK. Til alle andre hold jer raske og husk i skal holde i mange år... der er ingen tak... Man er en rådden kartoffel fra dag et....

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også