Gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale med gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed i den ualmindelige situation med udbrud af ny coronavirus.

De mange iværksatte tiltag for at mindske smitte af coronavirus har stor indflydelse på de fleste familiers hverdag, og forældre og børn kan oplever bekymringer, stress og belastninger i en anderledes tid med udbrud af ny coronavirus. 

”For nogle familier er den nye hverdag svær, og særligt forældre til børn med psykiske vanskeligheder, kan opleve den nye situation, som særlig svær. Symptomer på psykiske lidelser kan blusse op, og det kan være svært for familien at tilpasse sig en anerledes og usikker situation” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen. 

Forsøg at skabe struktur og tryghed

Som forældre kan man hjælpe til at skabe en struktur i den nye hverdag gennem skemaer med aktiviteter for dagen eller ugen. Det kan give alle i familien en struktur og rytme, og overblikket over de forskellige dages indhold kan være med til at skabe tryghed. Det er også vigtigt, at man taler med sit barn om, at det er almindeligt, at man kan få det svært i en periode, hvor alting er anderledes end normalt. Et godt råd er, at man har fokus på alt det, som går godt i den nye situation og hverdag. 

Informationsmaterialet råder også forældre til, at man i den grad det er muligt, forsøger at sætte tid af til at passe på dig selv. Børn spejler sig i sine forældre, og de forsøger at forstå situationen gennem de voksne, så derfor er det vigtigt, at forældrene passer på sig selv og bevarer roen.

Du kan læse flere gode råd til at støtte familier med børn og unge med psykisk sårbarhed i informationsmaterialet:

Gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed under COVID-19 epidemi

Informationsmaterialet og rådene er udarbejdet i samarbejde med overlæge i børne- og ungdomspsykiatri Pia Jeppesen, professor Anne Thorup, professor Mikael Thastum og professor Niels Bilenberg.

 

Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne