Medie: Goldman Sachs er rystet over dansk debat om Dong

Amerikansk investeringsbank var overrasket over intensiteten i dansk debat i forbindelse med salg af Dong.

Det kom en del bag på folkene bag den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, at deres investering på otte milliarder kroner i Dong Energy skabte en massiv debat i både den danske befolkning og i regeringen.

Det siger Martin Hintze, der er direktør hos Goldman Sachs International i London, til Børsen.

- Debatten har overrasket os meget. Vi har ikke tidligere set noget tilsvarende, siger Goldman Sachs' nye bestyrelsesmedlem i Dong Energy til avisen.

Dong Energys aktionærer har torsdag godkendt, at Goldman Sachs sammen med blandt andre ATP og PFA Pension køber aktier for 13 milliarder kroner i den danske energikoncern.

- Vi forventede en politisk debat, og nu ser vi frem til at samarbejde om at skabe værdi for staten og aktionærerne, siger Martin Hintze.

At en amerikansk investeringsfond nu går ind og investerer i det statsligt ejede Dong var den dråbe, der fik bægeret til at løbe over for SF. Partiet valgte at forlade regeringssamarbejdet i slutningen af januar.

Og det er ifølge Hintze første gang, at man i Goldman Sachs har oplevet, at en regering er blevet sprængt i forbindelse med en investering fra investeringsbanken.

- Det er noget helt specielt, siger han til Børsen.

En af de ting, der blandt andet har været med til at puste den danske debat op, er, at investeringsbanker og kapitalfonde har ry for at trække penge ud af selskaber og forlade dem igen.

Blandt andre gik tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) ud med en kraftig advarsel mod salget, da han mente, at den store amerikanske investeringsbank allerede ville være ude af Dong igen efter to år.

Men ifølge Martin Hinze er Goldman Sachs "en troværdig langsigtet investor". Goldman Sachs kommer til at sidde på 19 procent af Dong-aktierne, mens staten ejer 60 procent.

/ritzau/

 
Emneord: DONG, Goldman Sachs, Martin Hintze
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 20.02.14 Mie Guldbæk Brøns
  Medie: Goldman Sachs er rystet over dansk debat om Dong

  Jeg synes ikke det er helt rigtigt at sige at "En af de ting, der blandt andet har været med til at puste den danske debat op, er, at investeringsbanker og kapitalfonde har ry for at trække penge ud af selskaber og forlade dem igen."

  Det korrekte ville være at skrive "Det der har forarget den danske befolkning, er, at Goldman Sachs er kendt for at trække penge ud af selskaber og forlade dem igen, og at de desuden placerer deres penge i skattely. Derudover er det til stor debat at en demokratisk regering ikke er villig til at tage disse informationer op til debat, men i stedet appelerer til at befolkningen beskæftiger sig med andre debatter."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.21 Politik
  FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

  Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 20.10.14 Infrastruktur
  Staten køber gaslager i Stenlille

  Energinet.dk har i dag underskrevet en købsaftale om køb af DONG Energys gaslager i Stenlille for 2,25 milliarder kroner. Godt for Danmarks forsyningssikkerhed lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen