"Det er blevet lettere at finde en praktikplads inden for byggefagene, men det er super, at vi gør en indsats for at få alle med. Vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte i de kommende år, og heldigvis ser vi også en lille stigning i andelen af unge fra Greve, der søger ind på erhvervsuddannelserne,” siger formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, Morten Dahlin (V).

Greve Kommune forlænger aftale om praktikpladser

Greve Kommune har netop forlænget en partnerskabsaftale med blandt andet Dansk Byggeri om at skaffe praktikpladser. Aftalen skal sikre, at unge der starter på en uddannelse inden for byggefagene, kan få en praktikplads.

I 2012 indgik Greve Kommune en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole om at skaffe praktikpladser inden for byggefagene. Aftalen er netop blevet forlænget i yderligere to år.


Med partnerskabsaftalen bliver der gjort en ekstra indsats for at hjælpe de unge, som ikke af sig selv kan finde en praktikplads. Det sker konkret ved, at Dansk Byggeri modtager profiler på de unge, som ikke har fået en praktikplads. Derefter tager Dansk Byggeri kontakt til sine medlemmer i lokalområdet for at finde de sidste pladser.

Formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Morten Dahlin (V) siger:

”Jeg er glad for, at der har været vilje til at forlænge aftalen. Det er blevet lettere at finde en praktikplads inden for byggefagene, men det er super, at vi gør en indsats for at få alle med. Vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte i de kommende år, og heldigvis ser vi også en lille stigning i andelen af unge fra Greve, der søger ind på erhvervsuddannelserne .”

 

Emneord: Greve Kommune, Praktikpladser, Flere praktikpladser
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også