Grexit: Det sagde MEP'erne under debatten med Tsipras

Grækenlands premierminister er på visit i Strasbourg, og der faldt hårde ord under debatten i EU-Parlamentet.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, besøger onsdag EU-Parlamentet i Strasbourg. Her er pluk fra debatten om Grækenland:

 

Ashley Fox, konservativ brite:

Jeg er ikke overrasket over, at grækerne stemte nej til flere spareplaner. Jeg ville også have stemt nej. Men jeg ville også stemme nej til at låne Grækenland flere penge. Grækenland er bankerot.

 

Reinhard Bütikofer, grøn tysker:

Europa må sige ja til at eftergive Grækenland gæld, og Grækenland må sige ja til reformerne.

 

Giannis Pittella, socialistisk italiener:

Vi socialister vil aldrig acceptere grexit - aldrig!

 

Ryszard Legutko, konservativ polak:

Noget er råddent i den græske stat. Men noget er også råddent i EU.

 

Guy Verhofstadt, liberal belgier:

Jeg er vred, for du taler meget om reformer. Men vi ser aldrig nogle reformer. (...) Vis, at du er en rigtig leder og ikke en falsk profet.

 

Elisa Ferreira, socialdemokratisk portugiser:

Verdens øjne kan ikke tro, hvad de ser. Den Europæiske Union er ikke i stand til at løse et problem, der kun udgør to procent af dens velstand. At løse Grækenlands problem handler om politisk vilje.

 

Manfred Weber, konservativ tysker:

Europas ekstremister hylder dig. Fidel Castro har sendt dig en hilsen, hvor han ønsker dig tillykke med sejren. Det ser ud til, at du har de forkerte venner.

 

Nigel Farage, EU-skeptisk brite:

Det europæiske projekt er ved at dø. Planen er slået fejl. (...) Hvis du får mere, vil alle andre også have mere.

 

/ritzau/

Emneord: Grækenland, Udland, Euro
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 02.03.17 Politik
  White Paper on the future of Europe: Avenues for unity for the EU at 27

  As announced in President Juncker's 2016 State of the Union speech, the European Commission today presented a White Paper on the Future of Europe, which forms the Commission's contribution to the Rome Summit of 25 March 2017.