Gule fagforeninger stormer frem

De danske fagforeninger fik 11.000 flere medlemmer i 2015. Det er de gule, der får medlemmerne, mens LO og FTF oplever tilbagegang, viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Det gik fremad for fagforeningernes medlemstal i 2015. Samlet fik fagforeningerne 11.000 flere medlemmer, en fremgang på 0,6 procent.

Fremgangen bringer antallet af medlemmer op på 1,8 millioner medlemmer ifølge Danmarks Statistik, der står bag tallene.


- Stigningen skyldes fremgang i medlemstallet hos organisationer uden for hovedorganisationerne, skriver Danmarks Statistik.

LÆS OGSÅ: DK bliver vært for fagbevægelsens verdenskongres

Dermed fortsætter tendensen med, at danskerne fravælger de traditionelle fagforeninger.

Medlemstallet uden for hovedorganisationerne steg med 7,5 procent, mens de største hovedorganisationer i Danmark, LO og FTF, omvendt oplevede medlemsfald på 2,5 og 0,1 procent.

- Fra 31. december 2014 til 31. december 2015 skyldes stigningen i antal medlemmer i organisationer uden for hovedorganisationerne især en fremgang af medlemmer hos 2B - Bedst og Billigst og ASE Lønmodtagere, skriver Danmarks Statistik.

Fagforeningerne, som står uden for hovedorganisationerne på arbejdsmarkedet, kaldes typisk gule fagforeninger. 

Den største forskel på dem og de traditionelle fagforeninger er, at de gule fagforeninger ikke forhandler overenskomster med arbejdsgiverne.

/ritzau/

Emneord: Fagforeninger, Fagforbund, Fagforeningskontingent, Fagbevægelse, FTF, LO, Danmarks Statistik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også