Hård kritik fra taskforce: København jager syge borgere

Nytteløs aktivering af meget syge mennesker i København og for få sagsbehandlere. Sagen, der pinte Anna Mee Allerslev (R), skal nu løses af Københavns nye V-borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns Kommune bruger alt for lang tid på at behandle syge menneskers ansøgning om førtidspension og fleksjob. Sagsbehandlerne er overbebyrdede med for mange sager, og der er for mange skift til nye sagsbehandlere undervejs, så sagen går i stå i perioder. 
 
Sådan lyder kritikken fra en ekspertgruppe – en såkaldt taskforce – der på bestilling af kommunen selv har kulegravet beskæftigelsesforvaltningens arbejde med syge mennesker. De ansatte forholder sig desuden ofte ikke til konkrete helbredsoplysninger, men sender de syge ud i nye nyttesløse arbejdsprøvninger.
 
København er en af de kommuner i landet, der tildeler færrest førtidspensioner og er samtidig også karrig med at bevilge fleksjob. Det har det seneste års tid ført til en række demonstrationer. 
 
Formand for HK Hovedstaden, Christian Grønnemark, har været med i arbejdsgruppen, og han fastslår, at »det nu er dokumenteret, at syge borgere i København kører nogle gange rundt i et hamsterhjul uden at komme nogen vegne«. 
 
»Kommunen har været alt for optaget af nøjeregnende at følge reglerne og ikke tabe sager ved Ankestyrelsen. Kun lynlåsfabrikker kører et mere stramt produktionsanlæg« siger han. 
 
Københavns nye borgmester for beskæftigelse og integration, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), er enig i, at kommunen har vurderet sager om førtidspension og fleksjob »til den stramme side«.
 
»Det gør indtryk på mig, at vi ikke er lykkedes med at få fo0lk til at føle sig godt behandlet i systemet. Vi skal overholde lovene, men også møde mennesker professionelt, venligt og empatisk og på en måde, så de forstår, hvad der sker med deres sag«, siger V-borgmesteren, der lover, at hun vil kæmpe for, at der skal ske ansættelse af flere sagsbehandlere på området, når kommunens budget for næste år skal lægges.
 
 
Emneord: 100418, Socialkrise, Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, Cecilia Lonning-Skovgaard, Christian Grønnemark, HK Hovedstaden, Førtidspension, Sygedagpenge, Ankestyrelsen, Fleksjob
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 15.04.18 Kim Andersen Hvidovre
    syge kører rundt i et hamsterhjul

    ja endnu en gang er det bevist at de syge mishandles efter for godt befindende i København og andre kommuner.Syge hører ikke hjemme i beskæftigelsessystemet.Må da håbe at hele ledelsen af jobcentrene i København får en fyreseddel uden fratrædelses godtgørelse og at der bliver bygget op fra grunden igen

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også