Foto: Orf3us

Hackerangreb har kostet bycykler en halv million

Det i forvejen økonomisk pressede selskab bag Bycyklen oplyser, at delecykelsystemet på ny er funktionelt, men at hackerangrebet kommer til at koste omkring en halv million kroner.

Delecykeltjenesten Bycyklen, der i weekenden var lagt ned på grund af et omfattende hackerangreb, er efterhånden kommet op på den store klinge igen og kan på ny fragte cyklister i hovedstaden.

Det oplyser den administrerende direktør til TV 2 Lorry.

- Jeg kan bekræfte, at de fleste af cyklerne er funktionelle igen, men vi mangler nogle få cykler. Vi havde en rigtig travl dag i går, men nu er vores brugere er glade for, at vi er tilbage på gaden igen, siger Tina Füssel, administrerende direktør i By- og Pendlercykel Fonden, der står for driften af Bycyklen.

Hackerangrebet skete natten mellem fredag og lørdag i sidste uge. Timingen kunne dårligt være værre for den pressede fond, der driver Bycyklerne. Weekenden med godt vejr og et hav af ishockeyturister i byen skulle have været en stor indtægtskilde.

Derfor ender serverkollapset med at koste Bycyklen en pæn sum penge.

- Hackerangrebet ender nok med at koste os i omegnen af en halv million kroner. Man kan jo desværre ikke gardere sig 100 procent mod kriminalitet. Hacking er jo alvorlig forbrydelse, så nu lader vi politiet efterforske sagen, siger Tina Füssel.

På nuværende tidspunkt kan direktøren ikke kan oplyse, om beløbet bliver dækket af en forsikring, ej heller om det økonomiske tab kommer til at få konsekvenser for den fremtidige drift.

I marts måned kom det frem, at fonden bag Bycyklen er økonomisk presset som følge af et støt faldende tal i brugere. Det fik flere kommunalpolitikere til stille spørgsmålstegn ved Bycyklens fremtid.

Cyberforbrydelsen var så omfattende, at samtlige cykler blev frakoblet systemets server og derfor skulle indsamles, skilles ad og manuelt tilbagekobles systemets server.

Tidligere har selskabet oplyst, at måden, hackerangrebet blev foretaget på, tyder på, at det er udført af en person med indgående kendskab til systemet. 

Læs historien hos TV 2 Lorry 

 

 

Emneord: 090518, Bycykler, Bycyklen, Hackerangreb, Tina Füssel, TV2 Lorry
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 20.01.15 Infrastruktur
  Hackerangreb mod kommune

  Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it, og har omdøbt filer på kommunen computerdrev. Sagen er politianmeldt.

 • 09.09.14 Politik
  Teenagere dropper cykelhjelmen

  Små børn er gode til at bruge cykelhjelm. Det kniber mere med de større. Ny kampagne appellerer til forældrene