Foto: Orf3us

Hackerangreb har kostet bycykler en halv million

Det i forvejen økonomisk pressede selskab bag Bycyklen oplyser, at delecykelsystemet på ny er funktionelt, men at hackerangrebet kommer til at koste omkring en halv million kroner.

Delecykeltjenesten Bycyklen, der i weekenden var lagt ned på grund af et omfattende hackerangreb, er efterhånden kommet op på den store klinge igen og kan på ny fragte cyklister i hovedstaden.

Det oplyser den administrerende direktør til TV 2 Lorry.

- Jeg kan bekræfte, at de fleste af cyklerne er funktionelle igen, men vi mangler nogle få cykler. Vi havde en rigtig travl dag i går, men nu er vores brugere er glade for, at vi er tilbage på gaden igen, siger Tina Füssel, administrerende direktør i By- og Pendlercykel Fonden, der står for driften af Bycyklen.

Hackerangrebet skete natten mellem fredag og lørdag i sidste uge. Timingen kunne dårligt være værre for den pressede fond, der driver Bycyklerne. Weekenden med godt vejr og et hav af ishockeyturister i byen skulle have været en stor indtægtskilde.

Derfor ender serverkollapset med at koste Bycyklen en pæn sum penge.

- Hackerangrebet ender nok med at koste os i omegnen af en halv million kroner. Man kan jo desværre ikke gardere sig 100 procent mod kriminalitet. Hacking er jo alvorlig forbrydelse, så nu lader vi politiet efterforske sagen, siger Tina Füssel.

På nuværende tidspunkt kan direktøren ikke kan oplyse, om beløbet bliver dækket af en forsikring, ej heller om det økonomiske tab kommer til at få konsekvenser for den fremtidige drift.

I marts måned kom det frem, at fonden bag Bycyklen er økonomisk presset som følge af et støt faldende tal i brugere. Det fik flere kommunalpolitikere til stille spørgsmålstegn ved Bycyklens fremtid.

Cyberforbrydelsen var så omfattende, at samtlige cykler blev frakoblet systemets server og derfor skulle indsamles, skilles ad og manuelt tilbagekobles systemets server.

Tidligere har selskabet oplyst, at måden, hackerangrebet blev foretaget på, tyder på, at det er udført af en person med indgående kendskab til systemet. 

Læs historien hos TV 2 Lorry 

 

 

Emneord: 090518, Bycykler, Bycyklen, Hackerangreb, Tina Füssel, TV2 Lorry
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også