Foto: Nørlev Grundejerforening

Havet har spist sommerhusgrunden:Skal stadig betale skat

Der skal betales skat af hele grunden, selvom halvdelen er sunket i vandet.

DR Nordjylland fortæller, at Hjørring Kommune har opkrævet grundskyld hos flere sommerhusejere grundskyld for hele deres grund - selvom noget af grunden er gledet i havet.

Der findes ellers en lov, som gør det muligt for kommunerne at fritage sommerhusejerne for grundskyld, så talsmanden for lodsejerne ved Nørlev Strand, Christian Hartmann, er utilfreds med situationen:

- For loven er jo indrettet sådan, at man ikke skal betale skat af noget, man ikke har, siger han til DR Nordjylland.


Loven, der blev vedtaget sidste vinter, gør det muligt for kommunerne at fritage for eller nedsætte grundskylden tilbage til januar sidste år.

Og selvom Christian Hartmanns sommerhus først faldt i vandet i februar i år, så blev halvdelen af hans grund havets bytte som følge af stormene allerede i januar sidste år.

- Men der har man så fra kommunes side valgt at sige, at det først er når huset er faldet i vandet, at de vil gå ind og annullere grundskylden, siger Hartmann.

I en kommentar understreger formanden for teknik- og miljøudvalget i Hjørring, Ole Ørnbøl, at kommunen ikke er forpligtet til at betale grundskyld tilbage.

For ifølge ham er det lodsejerne, der skal sørge for at bevise, hvor meget af deres grund, der er forsvundet.

- Det vil sige, at det er grundejerne, der skal betale for en landmåler. Og så løber man jo den risiko, at det ikke giver så meget i erstatning, som det koster at få målt op, siger Ole Ørnbøl til DR Nordjylland.

Tidligere i år skred tre sommerhuse i havet på en uge ved Nørlev strand.

Emneord: Sommerhuse, Grundskyld, Hjørring Kommune, Vestkysten, Regelstyring
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også