Her er briternes brev om udmelding af EU

Den britiske premierminister vil forhandle om det fremtidige samarbejde og sikre borgeres rettigheder hurtigt.

Onsdag er et historisk brev overrakt til EU's præsident, Donald Tusk.

I brevet meddeler den britiske premierminister, Theresa May, at Storbritannien aktiverer artikel 50 og dermed officielt indleder udmeldelsen af EU.

Brevet afslører også nogle af briternes ønsker for de fremtidige forhandlinger om udmeldelse. 


Læs uddrag fra brevet her (eller hele brevet hos The Telegraph)

* Vi forlader Den Europæiske Union, men vi forlader ikke Europa - og vi vil forblive engagerede partnere og allierede for vores venner på dette kontinent.

* Storbritannien ønsker et særligt partnerskab med Den Europæiske Union, der omhandler både økonomisk og sikkerhedsmæssigt samarbejde. For at opnå dette mener vi, at det er nødvendigt at blive enige om kravene til vores fremtidige partnerskab samtidig med kravene for vores udmeldelse af EU.

* Hvis vi forlader Den Europæiske Union uden en aftale, er vores position den, at vi må handle på betingelser af Verdenshandelsorganisationen (WTO). I forhold til sikkerheden vil en manglende aftale betyde, at vores samarbejde om at bekæmpe kriminalitet og terrorisme vil blive svagere. 

* Der er åbenlyst stor kompleksitet i den diskussion, som vi skal have. Men vi skal huske, at hjertet af vores diskussion skal være borgernes interesse. Der bor eksempelvis mange borgere fra de tilbageværende medlemsstater i Storbritannien, og Storbritanniens borgere lever andre steder i Den Europæiske Union. Vi skal forsøge at nå en tidlig aftale om deres rettigheder. 

* For at kunne undgå at ryge over en klippekant, når vi går fra vores nuværende forhold til vores fremtidige partnerskab, vil borgere og forretninger i både Storbritannien og EU have gavn af implementeringsperioder, hvor justeringer foretages på glat og velordnet vis til de nye forhold. 

* Der skal tages særligt hensyn til Storbritanniens unikke relation til Republikken Irland og vigtigheden af fredsprocessen i Nordirland. (...) Vi vil gerne undgå at gå tilbage til den hårde grænse mellem landene. 

* Vi skal begynde de tekniske samtaler om detaljerede politikområder så snart som muligt. Men vi skal prioritere de største udfordringer først. 

Kilde: Den britiske premierministers brev til Det Europæiske Råd.

/ritzau/

Emneord: Brexit, Theresa May, EU, Europæisk samarbejde
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også