Hjemløse har brug for en smartphone: Hus Forbi-sælgere tester MobilePay i kontantløs verden

Færre og færre har kontanter på sig. Derfor har MobilePay og Hus Forbi indgået et samarbejde.

I takt med at dankortet og nye betalingsløsninger har vundet indpas, bor der sjældnere og sjældnere en 20'er i lommen. Det kan man mærke hos Hus Forbi, hvis hjemløse sælgere står på gader og stræder.

Derfor har Hus Forbi, hvis 2600 sælgere tjener penge på bladet af samme navn, og Danske Banks MobilePay indgået et samarbejde. Det skal give en testgruppe af sælgere muligheden for at tage imod penge via app'en.

- Det faktum, at færre mennesker har kontanter på sig, har ramt vores sælgere hårdt. Det hører vi, når vi taler med dem.

Følg Fattigdoms-debatten

Fattigdomsdebatten bidrager med ny viden til fattigdoms-området. Læs tidligere indlæg her:  

Temaredaktør Per K. Larsen har beskæftiget sig med fattigdom og socialt udsatte gennem årtier, og er i dag landssekretær i EAPN. 

- Mange vil gerne købe en avis, men har simpelthen ikke kontanter på sig, siger Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder hos Hus Forbi.

Muligheden for at købe en udgave af Hus Forbi bliver knyttet sammen med, at sælgeren får et såkaldt kontantkort. Det kan bruges i hæveautomater og butikker.

- Vores sælgere er jo oftest hjemløse, har ikke en adresse og kan have andre problemer, der gør, at de ikke kan have en bankkonto ligesom alle os andre.

- Derfor er det rigtig godt, at aftalen hænger sammen med en test af dette her kontantkort. Det giver vores sælgere en stor fordel, siger Rasmus Wexøe Kristensen.

I en pressemeddelelse fortæller Hus Forbi-sælger Lene Thorslund, at kontantkortet, der vil blive fyldt op automatisk med dagens salg, har mange fordele.

- Særligt kontantkortet vil blive utroligt vigtigt for os. Så kan vi også få noget at spise, selv om det er uden for bankens åbningstid, og de fleste banker har jo slet ikke kontanter mere, siger hun.

Til en start kører forsøget med 35 Hus Forbi-sælgere over hele landet. De vil teste konstellationen med MobilePay og et kontantkort frem til 1. marts.

- På baggrund af erfaringerne skal det evalueres, om et permanent set-up kan udvikles, således at flere sælgere kan anvende løsningen, skriver Hus Forbi i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Emneord: Mobilepay, Hjemløse, Hus Forbi, Rasmus Wexøe Kristensen, Lene Thorslund
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også