Foto: Shutterstock

Højeste antal coronasmittede nogensinde

Coronapandemien er inde i en afgørende fase. Regeringen lukker mere og mere af landet ned mens smittetallet stiger og stiger. Det seneste døgn er det døgn med flest smittede i Danmark nogensinde.

I alt er der registeret 589 nye tilfælde af coronavirus, hvilket er det højeste smittetal i Danmark nogensinde.
 
Dermed bliver de tidligere høje smittetal fra foråret overgået, men dertil hører historien om antallet af test. Der bliver nemlig testet markant flere på nuværende tidspunkt end der blev gjort i foråret, da hele landet blev lukket ned. 
 
Derfor kan det høje registrerede smittetal ikke sammenlignes direkte med smittetallet i foråret. Måske var der flere smittede, da pandemien toppede før sommer, men hvor man ikke har fået registeret alle smittede.  
 
Siden i går er endnu fire blevet indlagt. Det hæver antallet af indlagte til 62. De fire af dem er på intensivafdelinger, mens én er i respirator.
 
I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer. 
 
Regeringen lukker ned
 
På grund af det høje smittetryk har regeringen valgt at indføre flere tiltag for at reducerer smitten. 
 
På pressemødet i fredags bekræftede Mette Frederiksen, at de restriktioner der blev indført i de 17 sjællandske kommuner, kommer til at tælle i hele landet.
 
Det betyder:
 • Forsamlingsforbud falder fra 100 til 50
 • Restauranter, cafeer og barer skal lukke klokken 22.00
 • Der skal bæres mundbind, hvis man står op eller bevæger sig rundt på en cafe, restaurant eller bar.
 • Superligaklubberne må max. have 500 tilskuere på stadion
 • Ingen byfester og lignende arrangementer
 
Det træder i kraft i morgen klokken 12.00, og det gælder indtil videre til den 4. oktober.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne