Foto: Shutterstock

Højeste antal coronasmittede nogensinde

Coronapandemien er inde i en afgørende fase. Regeringen lukker mere og mere af landet ned mens smittetallet stiger og stiger. Det seneste døgn er det døgn med flest smittede i Danmark nogensinde.

I alt er der registeret 589 nye tilfælde af coronavirus, hvilket er det højeste smittetal i Danmark nogensinde.
 
Dermed bliver de tidligere høje smittetal fra foråret overgået, men dertil hører historien om antallet af test. Der bliver nemlig testet markant flere på nuværende tidspunkt end der blev gjort i foråret, da hele landet blev lukket ned. 
 
Derfor kan det høje registrerede smittetal ikke sammenlignes direkte med smittetallet i foråret. Måske var der flere smittede, da pandemien toppede før sommer, men hvor man ikke har fået registeret alle smittede.  
 
Siden i går er endnu fire blevet indlagt. Det hæver antallet af indlagte til 62. De fire af dem er på intensivafdelinger, mens én er i respirator.
 
I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer. 
 
Regeringen lukker ned
 
På grund af det høje smittetryk har regeringen valgt at indføre flere tiltag for at reducerer smitten. 
 
På pressemødet i fredags bekræftede Mette Frederiksen, at de restriktioner der blev indført i de 17 sjællandske kommuner, kommer til at tælle i hele landet.
 
Det betyder:
 • Forsamlingsforbud falder fra 100 til 50
 • Restauranter, cafeer og barer skal lukke klokken 22.00
 • Der skal bæres mundbind, hvis man står op eller bevæger sig rundt på en cafe, restaurant eller bar.
 • Superligaklubberne må max. have 500 tilskuere på stadion
 • Ingen byfester og lignende arrangementer
 
Det træder i kraft i morgen klokken 12.00, og det gælder indtil videre til den 4. oktober.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Sundhed
  Disse danskere skal have hurtigere psykiatrisk vurdering

  En ny aftale skal hjælpe syddanskere, der primært lider af stress, angst og depression i let til moderat grad med at få tid til psykiatrisk vurdering indenfor 14 dage.

 • 21.09.20 Sundhed
  Endnu en aftale på plads om forhåndskøb af COVID-19-vaccine

  For en måned siden blev der indgået aftale med Astra Zeneca om leverancer af vacciner til 2,4 mio. borgere i Danmark, hvis vaccinen godkendes. Nu har EU-Kommissionen på EU-landenes vegne forhandlet en aftale mere på plads, der potentielt indebærer mulighed for at købe ca. 3,7 mio. doser vacciner til Danmark. Flere aftaler er på vej.

 • 21.09.20 Sundhed
  Nyt pressemøde om coronasituationen i Aarhus

  Der indkaldes til pressemøde i Aarhus om den øjeblikkelige COVID-19-situation i Aarhus. Smittetrykket er kraftigt stigende i byen.

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.