Foto: Shutterstock

Højeste antal coronasmittede nogensinde

Coronapandemien er inde i en afgørende fase. Regeringen lukker mere og mere af landet ned mens smittetallet stiger og stiger. Det seneste døgn er det døgn med flest smittede i Danmark nogensinde.

I alt er der registeret 589 nye tilfælde af coronavirus, hvilket er det højeste smittetal i Danmark nogensinde.
 
Dermed bliver de tidligere høje smittetal fra foråret overgået, men dertil hører historien om antallet af test. Der bliver nemlig testet markant flere på nuværende tidspunkt end der blev gjort i foråret, da hele landet blev lukket ned. 
 
Derfor kan det høje registrerede smittetal ikke sammenlignes direkte med smittetallet i foråret. Måske var der flere smittede, da pandemien toppede før sommer, men hvor man ikke har fået registeret alle smittede.  
 
Siden i går er endnu fire blevet indlagt. Det hæver antallet af indlagte til 62. De fire af dem er på intensivafdelinger, mens én er i respirator.
 
I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer. 
 
Regeringen lukker ned
 
På grund af det høje smittetryk har regeringen valgt at indføre flere tiltag for at reducerer smitten. 
 
På pressemødet i fredags bekræftede Mette Frederiksen, at de restriktioner der blev indført i de 17 sjællandske kommuner, kommer til at tælle i hele landet.
 
Det betyder:
 • Forsamlingsforbud falder fra 100 til 50
 • Restauranter, cafeer og barer skal lukke klokken 22.00
 • Der skal bæres mundbind, hvis man står op eller bevæger sig rundt på en cafe, restaurant eller bar.
 • Superligaklubberne må max. have 500 tilskuere på stadion
 • Ingen byfester og lignende arrangementer
 
Det træder i kraft i morgen klokken 12.00, og det gælder indtil videre til den 4. oktober.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.