Holger K.: Forfærdelige møder internt i regeringen

Den tidligere SF-minister fortæller om enorme diskussioner, når regeringspartierne mødes.

Uenighederne mellem de ledende politikere i Socialdemokraterne, Radikale og SF var så åbenlyse, at det gav et decideret dårligt samarbejdsklima, når partierne mødtes for at blive enige om regeringens politik.

Det fortæller den tidligere SF-minister Holger K. Nielsen, der var medlem af et af regeringens mest magtfulde interne udvalg, økonomiudvalget, i et længere interview, der er bragt i magasinet Euroman.

- For at sige det rent ud var det hårdt at sidde i de interne regeringsforhandlinger med alle diskussionerne. Vi diskuterede enormt meget. Havde nogle forfærdelige møder af og til, siger han.

Holger K. Nielsen trådte ind i regeringens maskinrum, da Annette Vilhelmsen afløste Villy Søvndal som formand i oktober 2012 - først som skatteminister og siden på drømmeposten som udenrigsminister.

Han fortæller, at møderne enten bar præg af "højlydt uenighed eller langstrakt tavshed, hvor alle ventede på, at en af de andre ville give sig til sidst".

- Det var meget belastende, siger han.

SF trådte ud af regeringen i år efter stor intern diskussion om salget af dele af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Holger K. Nielsen tror dog ikke, at de interne diskussioner i regeringen er blevet færre med SF's exit. Han tror, at møderne fortsat bærer præg af stor uenighed:

- Ja, det er jeg fuldstændig sikker på.

/ritzau/

 
Emneord: Regeringspartier, Holger K. Nielsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.