Holger K.: Forfærdelige møder internt i regeringen

Den tidligere SF-minister fortæller om enorme diskussioner, når regeringspartierne mødes.

Uenighederne mellem de ledende politikere i Socialdemokraterne, Radikale og SF var så åbenlyse, at det gav et decideret dårligt samarbejdsklima, når partierne mødtes for at blive enige om regeringens politik.

Det fortæller den tidligere SF-minister Holger K. Nielsen, der var medlem af et af regeringens mest magtfulde interne udvalg, økonomiudvalget, i et længere interview, der er bragt i magasinet Euroman.

- For at sige det rent ud var det hårdt at sidde i de interne regeringsforhandlinger med alle diskussionerne. Vi diskuterede enormt meget. Havde nogle forfærdelige møder af og til, siger han.

Holger K. Nielsen trådte ind i regeringens maskinrum, da Annette Vilhelmsen afløste Villy Søvndal som formand i oktober 2012 - først som skatteminister og siden på drømmeposten som udenrigsminister.

Han fortæller, at møderne enten bar præg af "højlydt uenighed eller langstrakt tavshed, hvor alle ventede på, at en af de andre ville give sig til sidst".

- Det var meget belastende, siger han.

SF trådte ud af regeringen i år efter stor intern diskussion om salget af dele af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Holger K. Nielsen tror dog ikke, at de interne diskussioner i regeringen er blevet færre med SF's exit. Han tror, at møderne fortsat bærer præg af stor uenighed:

- Ja, det er jeg fuldstændig sikker på.

/ritzau/

 
Emneord: Regeringspartier, Holger K. Nielsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.