Hotelkæde sender medarbejdere på danskkursus i arbejdstiden

- Når man har arbejdet hårdt fysisk en hel dag får man ikke taget sig sammen til selv at gå på sprogkursus. Men hvis det er i arbejdstiden og med løn, så får du altså gjort noget ved det danske, siger hoteldirektøren.

Det er vigtigt, at alle i en virksomhed kan læse, skrive og forstå dansk, mener hotelledelsen på Hotel Scandic Aarhus City, ifølge DR Østjylland.

Da hotelledelsen fandt ud af, at det kneb for ni ud af 55 medarbejdere, satte hotellet gang i sprogkurser. I samarbejde med AOF er medarbejderne blevet tilbudt kurser i dansk efter en screening af hver enkel medarbejder.

En af de medarbejdere, som tog mod tilbuddet, er Anna Skitek, der arbejder som supervisor i rengøringsafdelingen på hotellet og oprindeligt er fra Polen.


- Vi ønsker at snakke sammen på dansk, så det var meget vigtigt, og vi var glade for at kunne tage kurset, siger hun til DR Østjylland.

- Nu kan vi tale sammen og bruge dansk i vores arbejde.

På Hotel Scandic Aarhus City ser hoteldirektør Nina Carlslund kun fordele ved at give sine medarbejdere et sprogkursus i arbejdstiden.

- De bliver måske mere loyale og glade for at være hos os, fordi vi godt vil investere i dem. Hvis medarbejderne føler sig værdsat og investeret i, så yder de også bedre på arbejdspladsen, mener hun.

At kurset hjælper Anna Skitek udover hendes arbejdsliv, var netop en af pointerne ved kurset.

- Når man har arbejdet hårdt fysisk en hel dag får man ikke taget sig sammen til selv at gå på sprogkursus. Men hvis det er i arbejdstiden og med løn, så får du altså gjort noget ved det danske, siger hoteldirektøren.

Faktisk er det i dagens Danmark tæt på umuligt at være på en arbejdsplads uden at kunne dansk, mener direktør i AOF Midt, Klaus Jørgensen.

- Der er faktisk ikke jobs i Danmark, hvor man ikke skal kunne læse og skrive, siger han til DR Østjylland.

Sprogkurserne på hotellet har været så stor en succes, at alle Scandic-hoteller i Danmark nu vil screene deres medarbejdere og tilbyde dem sprogkurser.

dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/hotelkaede-sender-medarbejdere-paa-danskkursus-i-arbejdstiden

 

Emneord: Sprogkursus, Sprogskole, Godt sprog, Medarbejderuddannelse, Scandic, Nina Carlslund, 220817
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også