Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5 tips til at få dine kunstige planter til at se ægte ud

Hus og have

11/12/2023 14:01

J. Bøgen

Det behøver ikke se ud, som om du bor i en plastikjungle!

I løbet af de sidste par år har flere mennesker besluttet at blive "planteforældre" end nogensinde før.

Stigningen i potteplanters popularitet startede for alvor under COVID-19-pandemien, hvor folk tilbragte mere tid derhjemme.

Måske har du altid ønsket at være planteforælder, men har ikke grønne fingre. Heldigvis er der masser af falske planter derude, der ser ret realistiske ud, og endnu flere tricks, du kan bruge til at få falske stueplanter til at se ægte ud.

Der er masser af fordele ved at investere i falske planter, der ser ægte ud. De er mindre krævende, de vil ikke dø for dig, og du behøver ikke bede din mindre end ansvarlige nabo om at vande dem, når du tager på ferie.

Så hvad kan du gøre for at opfriske dine kunstige planter? Hvad skal du vide, når det kommer til at få falske planter til at se ægte ud?

Omfavn det uperfekte

Rigtige planter er ikke perfekte. Blade har forskellige former og størrelser. Stængler og vinstokke snoer sig på forskellige måder.

En ting, der modarbejder dig, selv med falske planter, der ser ægte ud, er, at alt nok kommer til at se ret ensartet ud.

Prøv at få tingene til at se mere uperfekte ud ved at trække et par blade af i visse sektioner. Dette vil skabe et asymmetrisk look, der føles mere naturligt.

Hvis grenene eller stilkene alle har samme længde og retning, kan du bøje ​​nogle af dem og sno dem i forskellige retninger.

Vælg planter, der giver mening

Danmark ligger i et tempereret klima, ikke et tropisk. Derfor kan en plante hurtigt blive afsløret som kunstig, hvis du har en tropisk plante stående midt i stuen.

Hvis du vil sikre, at dine planter har en realistisk stemning, rækker lidt research langt.

Slå planter op, der er hjemmehørende i dit område, og vælg en, der ville fungere godt i dit hjem. Hvis det giver mening, at det ville vokse der, er folk mindre tilbøjelige til at stille spørgsmålstegn ved, om det er en kunstig plante eller ej.

Hold dem rene

Når du har rigtige potteplanter, vander du dem sandsynligvis regelmæssigt. Desuden er planter altid i bevægelse og vokser. Så bladene er mindre tilbøjelige til at samle støv.

Det er ikke tilfældet for kunstige planter.

Hvis du vil vide, hvordan du får falske planter til at se ægte ud, så hold bladene skinnende og støvfrie.

Du kan støve dine kunstige planter lige så ofte, som du støver anden indretning og møbler. Brug en våd klud eller almindelig støvspray, eller invester i en spray, der er specielt designet til at holde falske planter rene - de efterlader ikke rester eller pletter, så bladene vil se endnu bedre ud.

Brug jord og sten

Der er ingen regel, der siger, at du ikke kan "plante" en realistisk udseende kunstig plante i en potte med ægte jord eller sten. Det kan få det til at se mere naturligt ud, især hvis det er et sted, hvor folk kan se nærmere på det.

Selvom du ikke vil fylde en krukke med jord til en falsk plante, så overvej at tilføje et lag ægte mos til toppen - også selvom det er tørret mos. At tilføje et jordisk præg kan få dig langt i forhold til at give et mere naturligt udseende.

Hvis du vælger ikke at bruge ægte jord, sten eller mos, så overvej at være lidt mere strategisk omkring, hvor du placerer din plante. Der er sandsynligvis ikke nogen, der kommer ind i dit hus og inspicerer dine planter så nøje. Men hvis du har en åbenlyst falsk ficus stående lige ved siden af ​​din sofa, vil dine venner og familie sandsynligvis bemærke det.

Placér planter på hylder, hæng dem fra loftet, eller sæt større planter eller træer i hjørner, så gæsterne ikke kan se for godt efter.

Brug lidt ekstra

Når du køber en levende plante til dit hjem, køber du ikke bare en plante. Du skal muligvis købe en speciel slags mad eller gødning, større potter, efterhånden som den vokser, og potentielt nogle løsninger og aktuelle ingredienser at tilføje, hvis det ender med nogen form for rodråd eller andre sygdomme.

Falske stueplanter er en engangsinvestering, medmindre du beslutter dig for at skifte deres potter eller vaser ud en gang imellem.

Da du sparer penge på vedligeholdelse, skal du sørge for at investere i falske planter af høj kvalitet, der ser ægte ud. Læs anmeldelser, tjek de materialer, de er lavet af, og søg efter søgeord som "realistisk udseende" eller "naturtro".

Selvom du måske betaler lidt mere på forhånd, er det det værd for en realistisk imiteret plante, du vil kunne nyde med minimal pleje.

Kilde: Lifesavvy

Mest Læste

Annonce