Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Blikkenslagerens nemme metode: Sådan fjerner du stædig kalk fra brusehovedet

Hus og have

10/12/2023 07:28

J. Bøgen

Hvis brusehovederne sprøjter ujævnt eller er dækket af kalkaflejringer, er dette et råb om hjælp.

Mens rengøring af badeværelset ofte er på de fleste rengøringsopgaver, er fjernelse af kalkaflejringer på brusehoveder ofte ikke inkluderet.

Med dette i tankerne kan husholdninger være overraskede over at opdage, at brusehoveder kan gemme på en masse bakterier.

Mineraler som kalk i vandet vil blive opbygget over tid og skabe et avlsmiljø for skadelige organismer.

Desuden, når man tænker på, at badeværelset normalt er et varmt og fugtigt miljø, er det nemt at se, hvordan bakterier og skimmelsvamp kan formere sig hurtigt.

Heldigvis har eksperter hos PlumbWorld delt, hvordan man får brusehoveder til at "skinne og funkle så længe som muligt" med en simpel køkkeningrediens.

De fortalte: "Et tegn på, at dit brusehoved er beskidt, er når vandet sprøjter ud i alle retninger undtagen nedad. Det skyldes, at hullerne, vandet strømmer igennem, er tilstoppede med kalkaflejringer."

For at rense brusehoveder er en "enkel hjemmelavet løsning" at bruge hvid eddike. Dette kan gøres på blot fire enkle trin.

Sådan går du

Start med at fjerne brusehovedet fra brusearmen og placere det i en spand, skål, pose eller stor pande.

Hvis dit brusehoved er fastgjort til væggen, kan du muligvis ikke gøre dette trin. Der findes dog stadig måder at rense dit brusehoved på uanset hvad.

Hvis du kan fjerne det fra slangen, skal du sørge for at beholde eventuelle skiver, da disse vil være essentielle for at forhindre lækager, når du samler alt igen.

Fyld den valgte beholder med eddike, varmt eller koldt vil fungere fint, og adskil brusehovedet så meget som muligt – såsom at fjerne fronten.

Hvis der bruges varm eddike, skal brusehovedet lægges i blød i 30 minutter ad gangen; ellers lægges det i blød natten over i kold eddike.

Næste dag bør du have et rent brusehoved, men skrub det med en tandbørste eller en fin børste for at være sikker på, at kalkaflejringerne er fjernet.

For dem, der har et fast brusehoved, der ikke kan fjernes, skal du fylde en plastikpose med eddike og binde den forsvarligt fast med et elastikbånd omkring brusehovedet og sørge for, at det er fuldt nedsænket.

Derefter, ligesom med den tidligere metode, lad det stå natten over i blød. Næste dag, tænd bruseren for at se, om vandet flyder jævnt og nedad.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce