Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Det professionelle tip: Sådan renser du dine tilstoppede rør i et snuptag

Hus og have

02/12/2023 09:43

J. Bøgen

VVS-ekspert Peter Clayton fra Trade Plumbing afslører en omkostningseffektiv, nem og effektiv løsning til tilstoppede rør.

At hælde varmt madlavningsfedt ned i afløbet kan virke som en lille ting, men når det kommer i kontakt med kolde rør, vil det øjeblikkeligt størkne på overfladen.

Clayton forklarede: "Når fedt kommer ned i afløbene, størkner det og sætter sig fast på indersiden af rørene. Madrester hæfter sig så på dette indsamlede fedt og skaber en blokering i afløbet."

Og han fortsatte: "Det er vigtigt aldrig at skylle fedt og olier ned i dit køkkenvask," understregede Clayton

Han tilføjer: "I stedet skal du sørge for, at de placeres i en tæt beholder eller pose og smides ud sammen med almindeligt affald."

Når uheldet er ude

Hvis det imidlertid er for sent, og du allerede har delvist tilstoppet afløbet, behøver du ikke ringe efter en VVS'er: "At hælde en blanding af kogende vand og opvaskemiddel ned i afløbet er en nem og effektiv løsning på tilstoppede rør," rådede Clayton.

Han uddybende, at "det kogende vand hjælper med at fjerne madrester fra dine rør, mens opvaskemidlet nedbryder enhver fedtsubstans."

Clayton instruerede: "Gentag denne procedure to eller tre gange for de bedste resultater."

Han frarådede dog brugen af bagepulver, da det kan beskadige VVS-systemet, selvom det kan synes at fungere til at åbne rørene.

En mere "old school" metode

En anden mulighed er at bruge en svupper, som måske er en gammeldags metode, men den virker stadig.

Clayton anbefalede simpelthen at fylde vasken med vand og derefter placere svupperen over åbningen af afløbet: "Tryk op og ned på svupperen i 30 sekunder og slip," instruerede Clayton.

Han fortsatte: "Dette bør suge madresterne ud af afløbet. Det kan tage nogle få forsøg, så vær tålmodig med denne metode."

Forebyggelse af fremtidige rørtilstopninger

Clayton anbefalede kraftigt at bruge en madfilter i køkkenvasken, så madrester ikke kommer ned i rørene:

"Sørg for at tømme si'en regelmæssigt, ellers kan madpartikler blive nedbrudt og glide gennem de små huller i sien," tilføjede Clayton.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce