Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dine planter vil takke dig: Sådan kan din skuresvamp være guld værd i haven

Hus og have

14/04/2024 14:49

J. Bøgen

Det er ret genialt!

En haveekspert har delt et trick, der giver dig mulighed for at forvandle dit hverdagsaffald til "ren guld for dine planter".

Haveeksperten har på YouTube delt et "opvaskesvamp-havefif," som fremmer sund plantevækst og holder dem vandet. Den omkostningseffektive trick vil ikke koste dig mange kroner, og du har sandsynligvis en ekstra svamp liggende i køkkenskuffen.

Videoen på YouTube har fået over to millioner visninger og viser haveeksperten, der opfordrer folk til ikke at smide deres have-svampe væk og fremhæver deres værdi i pleje af planter. Videoen starter med at desinficere svampen og lade den ligge i sæbe og vand i en time.

Når timen er gået, skal du skære svampen i mindre stykker. I videoen sagde eksperten: "Når vi har al vores svamp klippet, begynder vi at bruge den til at gavne jorden i vores potter og planter. Og vi vil bruge svampen til at fylde en af disse potter."

Bedre hydrering af planterne

De terningformede svampudskæringer inkorporeres derefter i plantepotterne og absorberer gradvist næringsstoffer og fugt, hvilket fremmer plantesundhed og -levetid.

Haveeksperten tilføjede: "Det, der sker, er, at de allerede er begyndt at absorbere næringsstoffer fra jorden selv og fugtigheden fra den jord, jeg har tilføjet til spanden."

Derefter blev en plante omplantet oven på laget af svamp og fyldt mere jord i potten. Laget af svamp vil bevare fugtigheden, og planterne vil forblive hydrerede i længere tid.

Desuden fungerer den gradvise frigivelse af absorberede næringsstoffer fra svampen som en naturlig gødningsspredning, hvilket eliminerer behovet for hyppige påføringer og reducerer spild. Haveejere kan være sikre på, at deres planter modtager optimal fugt og næringsstoffer uden behov for konstant at overvåge eller tjekke deres planter.

Taknemmelige reaktioner

En person, der var taknemmelig for dette trick, kommenterede: "Dette er en fantastisk idé til hængekurve. Jeg vil prøve det." Mens en anden sagde: "Jeg elsker dette, og det gav så meget mening, især på de lange ture væk. Tak, fordi du deler!"

En tredje person kommenterede: "Genial idé! Hvorfor i alverden vidste jeg ikke det her før? Tak."

Kilde: The Mirror

Mest Læste

Annonce