Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Få sunde blomster i november: Gartner deler beskæringstip til roser

Hus og have

19/11/2023 11:45

J. Bøgen

Eksperten sagde også, at dette trick kan hjælpe med at holde sygdomme væk.

Dem af os, der er interesserede i havearbejde, ved, at det kræver en masse arbejde og opmærksomhed at holde blomster og planter i deres bedste tilstand.

Det er især vigtigt at holde styr på dine havearbejdsopgaver i vintermånederne, hvis du ønsker, at dine blomster skal blomstre igen, når foråret vender tilbage.

Beskæring af dine planter på bestemte tidspunkter af året resulterer ofte i sundere blomster, og ifølge en ekspert er der en specifik måde, du bør beskære roser på, hvis du vil opnå de bedste resultater.

Hannah Rowson, assistentchef hos Parkers Garden Centre Mottram, gik på sociale medier for at oplyse følgerne om det bedste tidspunkt at beskære roser på og den mest effektive metode at bruge for at "forebygge sygdomme", rapporterer Mirror.

På J. Parkers TikTok-side sagde hun: "Beskær dem normalt mellem november og sent februar, måske marts. Lige når det er i dvale, og inden det vokser nye knopper."

Sådan beskærer du roser

Ifølge Hannah er det vigtigt, at centrum af dine roser forbliver "så åben som muligt" for at lade luften strømme ind i det og holde sygdomme væk.

Se på din plante, og hvis der er døde eller syge grene, så fjern dem, hvilket vil "forhindre yderligere blade dør".

Eksperterne hos Treloar Roses forklarer, at sortnen i spidsen af rosenstænglen ofte bevæger sig nedad mod podningen. Dette kan skyldes, at planten ikke får nok vand, eller at der anvendes sur jord eller gødning ved plantningstidspunktet.

Hannah forklarede, at det også er afgørende at holde øje med eventuelle grene, der krydser eller gnider mod hinanden, da de kan blive beskadiget, når planten vokser.

Hun viste et eksempel på en "god sund stilk" i videoen, der skulle klippes, fordi den krydsede en anden.

The Garden Continuum tilføjede, at vinden kan få tornene til at gnide mod tilstødende stængler. Vindskader kan også opstå i hovedvækstsæsonen, når grenene med mange blomster knækker.

Når de vigtigste grene beskæres, siger Hannah, at det er bedst at "skære til en knop, der vender udad, for det vil opmuntre til en åben kerne. Det bedste at gøre er at få et skarpt, rent par beskæresakse og beskære det i en 45 graders vinkel væk fra knoppen."

Hannah demonstrerede derefter denne beskæring, der efterlod hende med en skrå form på toppen af grenen, der vender væk fra knoppen: "Dette betyder, at når det regner, vil vandet løbe væk fra den nye knop, og den vil ikke rådne," konkluderede hun.

Kilde: DailyRecord

Mest Læste

Annonce