Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gør hjemmet velduftende: 4 simple tips, der ikke koster dig en krone

Hus og have

02/03/2024 06:19

J. Bøgen

Du behøver ikke bruge en formue på luftfriskere!

Når man træder ind i sit hjem, er det sidste man ønsker, at blive mødt af ubehagelige lugte.

Men frygt ej, du behøver ikke at bruge en formue på dyre rumfriskere eller fine duftpinde, for at give dit hjem en dejlig duft.

Faktisk har du nok allerede de ting, du skal bruge, og hvis ikke, kan du klare meget af det ved blot at bruge lidt tid på nogle simple opgaver!

Kaffegrums

Kaffegrums er fremragende til at neutralisere ubehagelige lugte. Ved at placere en skål med kaffegrums i rummet kan det gøre underværker. Specielt hvis du, for eksempel, døjer med lugte som urin fra kæledyr eller opkast.

Du kan tørre kaffegrumset ved at sprede dem på bagepapir og tørre det ved lav temperatur. Placer derefter skålen så tæt på lugtens kilde som muligt.

Bagepulver

Lugte fra kæledyr, madlavning og andre husholdningsdufte kan trænge ind i stoffer og efterlade ubehagelige lugte. I stedet for at maskere stanken, gå direkte til kilden med natron.

Natron neutraliserer lugtene, og er super billigt.

Drys natron på stinkende tæpper eller gulvtæpper og lad det sidde i mindst en time - gerne op til 24 timer, før du støvsuger det op.

Du kan også placere en smule af produktet i et åbent glas og placere det i madskabe for at forhindre kraftige lugte herfra.

Vask kæledyrets "seng"

Hvis du har et kæledyr, er det vigtigt regelmæssigt at vaske deres seng/kurv, da der samles hår og bakterier.

Det skaber en afskrækkende lugt, der fylder hjemmet.

Frysermetoden

Denne måde at dæmpe lugten fra en madskraldespand, er en af de mere kuriøse. En madskraldespand kan udsende en stank fra gammel mad, som den nedbrydes.

I stedet have en madskraldespand, prøv at lægge en komposterbar pose i fryseren og skrab maden deri i stedet.

Ved straks at fryse maden stopper du lugten. Og du kan smide posen ud som sædvanligt lige inden skraldebilen kommer forbi.

Det er værd at overveje at bruge to poser, da frossen mad nogle gange får skarpe kanter og borer sig igennem.

Kilde: Sun

Mest Læste

Annonce