Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Har du spildt i sengen? Sådan fjerner du effektivt pletter fra din madras

Hus og have

18/04/2024 16:18

J. Bøgen

Vi bruger trods alt en tredjedel af vores liv på den, så det vil nok være en god idé at holde den ren ...

Madrasser kan være besværlige at rengøre, men en husholderske har afsløret sin effektive og nemme metode til ikke kun at rengøre en madras, men også fjerne genstridige pletter som chokolade eller kaffe.

Den gennemsnitlige person tilbringer omkring otte timer på sin madras hver nat, hvilket betyder, at snavs, støv, døde hudceller, sved og olie vil opbygges, hvis det ikke rengøres grundigt hver par måneder.

Selve madrassen opbygning kan forårsage gule pletter og få folk til at føle sig klaustrofobiske eller ubekvemme, selvom de sover på en nyvasket seng.

Heldigvis har en rengøringsekspert forklaret, hvordan man rengør en madras med en simpel løsning med ingredienser, du sandsynligvis allerede har derhjemme.

Denne metode vil ikke kun rengøre madrassen, men også fjerne eventuelle genstridige pletter i stoffet.

Du skal bruge ....

Vanesa Amaro er en husholderske, der beskriver sig selv som "rengøringens dronning" og nyder at poste online om de bedste rengøringsmetoder til vanskelige områder i dit hjem.

I en nylig TikTok-video delte Vanesa sine tips: "Jeg er husholderske, og jeg vil vise dig, hvordan du fjerner pletter fra din madras med ting, du allerede har derhjemme".

For at lave rengøringsløsningen skal du bruge en tandbørste, en sprayflaske, to kopper vand, fem dråber opvaskesæbe og en kop brintoverilte.

Brintoverilte er den mest effektive måde at rengøre din madras på, da det burde fjerne pletter og støv uden at efterlade skadelige rester.

Den opvaskesæbe, du bruger, bør ikke have nogen farve, så den ikke farver madrassen, og den fungerer bedst, hvis det er et naturligt mærke.

Vanesa forklarede også, at du kan "tilføje fem dråber af din yndlings æteriske olie" til rengøringsløsningen, men det skal bemærkes, at nogle æteriske olier som eukalyptus, citrus og pebermynte kan være skadelige for både katte og hunde.

Det er vigtigt at undersøge det grundigt, inden du sprøjter æteriske olieblandinger rundt i dit hjem, hvis du har et familiekæledyr.

Når rengøringsløsningen er blevet blandet i sprayflasken, er det tid til at bruge den på din madras. Vanesa sagde: "Bland forsigtigt og så er du klar!

"Nu tilføjer du nogle få spray og bruger din tandbørste til at børste det ud. Tag et hvidt håndklæde og dup pletten væk. Gentag processen, indtil pletten er væk."

Forbløffede brugere

I kommentarsektionen til Vanesas video var mange mennesker forbløffede over rengøringsresultaterne.

En bruger sagde: "Står bogstaveligt talt over min seng og prøver at finde ud af, hvordan jeg får denne plet væk. Du er en gudinde!!!" En anden person sagde: "Min mand spildte lige kaffe på madrassen. Jeg prøver dette, men jeg bruger hans tandbørste."

I kommentarerne sagde Vanesa, at dette rengøringstrick burde virke på kaffepletter, og hun forsikrede en bruger om, at det også vil virke på eventuelle blodpletter for enhver kvinde, der har et uheld med menstruationspletter.

En anden kommentator skrev: "Jeg prøvede det lige NU, og det virker skisme! Jeg er så forbløffet!"

Nogen skrev også: "Min bror fik chokolade ud over sin madras. Jeg prøvede dette, og det fungerede vidundere for mig!"

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce