Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hold rotterne væk fra hjemmet til vinter med skadedyrsbekæmperens simple tip

Hus og have

06/12/2023 14:40

J. Bøgen

Vidste du, at visse lugte kan hjælpe med at holde de grimme skadedyr væk fra dit hjem, når temperaturen falder?

Mens rotter og mus er meget udbredte mod slutningen af sommeren, får det kolde vejr dem til at begynde at søge ly, alternativ føde og varme.

Det er på dette tidspunkt, de bevæger sig ind i bygninger, hvor de kan lave rede og skaffe nok føde til at klare de kolde måneder.

Erhvervsejendomme udgør normalt ideelle mål for gnavere, der leder efter vinterophold, men det betyder ikke, at dit hjem er sikkert.

Til vores held har Georgios Likopoulos, skadedyrsbekæmper fra Fantastic Pest Control, skitseret de lugte, der kan holde skadedyrene væk fra dit hyggelige hjem:

"Rotter har en skarp lugtesans, og visse lugte frastøder dem," sagde eksperten og forklarede uddybende:

"Citronella, pebermynte og eukalyptus er nogle få alternativer. Du kan gøre dit hjem mindre indbydende for gnavere ved at bruge æteriske olier eller planter med lignende dufte."

Sådan gør du

Likopoulous sagde: "Kom bomuldskugler ned i pebermynteolie for at suge olien til sig. De gennemvædede bomuldskugler bør placeres på områder, som rotter er kendt for at besøge eller trænge ind i."

Eksperten fortsætter: "Duften fra bomuldskuglerne kan aftage med tiden, så sørg for at forny dem ofte. Ligesom pebermynte har eukalyptus en duft, der skræmmer rotter væk. Drys eukalyptusblade eller påfør eukalyptusolie på bomuldskuglerne."

Udover disse to lugte anbefalede skadedyrsbekæmperen også at kigge i dit køleskab og køkkenskabe. For eksempel kan cayennepeber også skræmme skadedyrene væk.

En anden lugt, som rotter normalt undgår, er hvidløg.

"Knuste hvidløgsfed kan placeres på områder, hvor du har set rotter," siger eksperten og fortsætter: "Husk, at genstandene med disse lugte kan miste deres styrke over tid. Du bør være vedholdende og udskifte eller opfriske dem regelmæssigt."

5 andre humane metoder

Likopoulous anbefaler følgende 5 tips:

  • Brug levende fælder til at fange rotterne. Når de er fanget, skal du sætte dem fri langt væk fra dit hus

  • Højfrekvente lyde, der genereres af ultralydsenheder, er ubehagelige for rotter, men er normalt ikke hørbare for mennesker. Placer disse enheder på steder, hvor der er mange rotter

  • For at holde rotterne ude af dit hus skal du finde og forsegle eventuelle mulige adgangspunkter. Sprækker i døre, vinduer og vægge er almindelige adgangspunkter

  • For at forhindre rotter i at finde mulige fødekilder, skal mad opbevares i lufttætte beholdere. For at mindske tiltrækningen skal køkkenet og andre områder holdes rene

  • Fjern alt rod og affald, der kunne give et tilflugtssted for rotter. Fjern blade for at mindske gemmesteder

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce