Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mangler du grønne fingre? 4 planter til hjemmet, der er mere end hårdføre

Hus og have

19/12/2023 15:21

J. Bøgen

Jeg tror nu stadig, jeg vil være i stand til at slå dem ihjel ...

Stueplanter giver flere fordele, herunder rensning af luften samt tilføjelse af et puds farve til ethvert rum.

En planteekspert har delt, hvilke sorter der er "perfekte" for dem, der leder efter indendørs planter med lav vedligeholdelse.

Det skriver Express.

Nogle planter kan nemlig være vanskelige at passe og har brug for en masse tid og tålmodighed, hvilket kan være afskrækkende. For at hjælpe førstegangsplanteejere såvel som dem, der leder efter en indendørs plante med lav vedligeholdelse, har en ekspert fra 123 Flowers delt, hvilke man skal gå efter.

"Folk er virkelig begyndt at se fordelen ved at have planter i dit hjem. PlantTok-fællesskabet på TikTok har over 2,5 milliarder visninger og byder på folk, der forvandler deres hjem til minijungler. Men bliv ikke afskrækket, hvis du stadig kæmper for at holde en plante i live, vi har dig dækket ind." sagde 123 Flowers' planteekspert Alex Biggart og fortsætter:

"At finde den rigtige plante er som matchmaking. Planter har alle brug for forskellige niveauer af pleje, hvilket ikke alle vil indse, når de først køber en ny tilføjelse. Så hvis du er nybegynder og ikke har været i stand til at holde dit grønne kæledyr i live, så vær ikke afskrækket, det er måske bare ikke dit perfekte match."

1. Ananasplante

Ifølge eksperten bør de, der leder efter planter med lav vedligeholdelse, kigge efter dem, der ikke behøver vanding ofte, såsom en ananasplante eller en sukkulent.

Disse sorter har en tendens til kun at kræve vanding hver måned, selv i sommermånederne, når det er varmere vejr.

Alex fortsatte: "Ananasplanter har masser af personlighed og absorberer vand gennem deres blade, så de behøver kun lidt vanding. De elsker dog lys, så prøv at holde dem ved et vindue. På samme måde behøver sukkulenter, som er planteverdenens hårde banan, kun en tår vand. Faktisk er det overvanding, der ofte dræber dem. Du bør også udsætte disse babyer for masser af indirekte skarpt lys."

2. Kaktus

De fleste planter, som kræver månedlig vanding, kræver også, at deres jord tørrer helt ud før deres næste vanding. Ifølge pro'en er kaktus den "ultimate overlever", som elsker at være tør.

Planteeksperten anbefalede at behandle en kaktus på samme måde som sukkulenter. Han forklarede:

"Folk joker ofte med, hvordan de kæmper for at holde en kaktus i live, men deres fejl var nok at være lidt for omsorgsfulde og vande den alt for ofte. Sæt denne plante et solrigt sted, og lad den opsuge strålerne. Det eneste, den behøver, er en lille smule vand hver måned."

Det er vigtigt at bemærke, at folk med børn og kæledyr bør være forsigtige med kaktusser. Kaktus er ikke giftige, hvis de indtages, men deres skarpe nåle gør dem farlige.

3. Orkidé

Hvis du leder efter en plante med lav vedligeholdelse, som kræver lidt mere pleje end ananasplanter og kaktusser, så kan det være værd at vælge en orkidé. Alex bemærkede:

"Orkideer har brug for vanding hver uge eller hver anden uge. De elsker orkidéfoder en gang om ugen, men det er ikke nødvendigt. Denne plante er bedst at holde i indirekte lys for at trives og tilføje farve til dit hjem hele året."

Orkideer kan også sætte nogle smukke farver ind i hjemmet og er velegnede til rum med høj luftfugtighed som badeværelse og køkken. Denne stueplante er meget modtagelig for rodråd, hvilket betyder, at det er ekstremt vigtigt, at ejere er forsigtige, når de vander dem.

For at vande en orkidé korrekt skal du vande ovenfra ved hjælp af lunken hane, regn eller filtreret vand, og sørg for at lade den dræne, før du sætter den tilbage i dens dekorative potte.

4. Aloe vera

En anden hårdfør plante af Aloe vera

"At have en plante, der er multifunktionel, kan måske motivere dig til at holde den i live. Aloe vera er en smuk plante, også med helbredende egenskaber." fortæller eksperten og fortsætter:

"Din aloe skal kun vandes, når jorden er helt tørret ud. Denne tilpasningsdygtige plante kan være en loyal følgesvend i årevis, den skal muligvis ompottes hver 12. til 18. måned for at lade den nå sit fulde potentiale."

Selvom disse fire stueplanter er modstandsdygtige, rådede proffen til at holde dem i en rutine, oprette en regelmæssig vandingsdag og gruppere nogle sammen for at holde dem glade og sunde.

Mest Læste

Annonce