Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sådan slipper du af med mos i indkørslen i et snuptag

Hus og have

31/03/2024 14:11

J. Bøgen

Det er billigt og kræver ikke noget specielt udstyr!

Skyggefulde indkørsler, som er dækket af overhængende træer, er det ideelle sted for mos at trives- men hvis du har en indkørsel, hvor der holder biler, der sjældent flyttes, kan du også opleve, at der vokser mos på overfladen under køretøjerne.

Med dette in-mente har fans af rengøringssensationen Mrs Hinch, med det fulde navn Sophie Hinchliffe, delt deres nemme løsning til at fjerne mos fra indkørsler på den populære rengøringsgurus Facebook-side.

Højtryksrenser ikke nok

En af brugerne, Kathryn Mackintosh, stillede spørgsmålet: "Hej, hvad er det bedste produkt til at fjerne mos fra en asfalteret indkørsel? Jeg vil bruge en højtryksrenser, men den flytter det ikke af sig selv!"

Og dette indlæg blev oversvømmet med svar med forskellige tips og tricks til, hvordan man bedst slipper af med mosset.

Det mest populære forslag var dog at bruge vaskepulver.

Rhian Button sagde: "Min mor har for nylig brugt vaskepulver og derefter drysser slangen til at vande det i. Inden for et par dage blev mosset brunt og kunne fejes op."

Brug bionedbrydeligt

Lin Burford kommenterede: "Biosæbepulver virker bestemt, har gjort det selv."

Til det uddybede Nancy Morris: "Jeg læste den anden uge for at putte biologisk sæbepulver på det og lade regnen skylle væk. Har ikke prøvet det, så kan ikke støtte det, men det er et forsøg værd."

Og også Nikki Kenward kom med sine tanker om det: "Bio-vaskepulver dræber al mosset. Brug rigtig varmt vand med vaskepulver i og lad det stå natten over. Du slipper også af med sorte pletter på plader.”

Vaskepulveret kan findes i de fleste hjem. Men dem, der ikke har det, kan købe det i de fleste lokale supermarkeder.

OBS: Du kan risikere, at du ikke må bruge et givent produkt til ukrudtsfjerning. I Danmark er der nemlig skrappe regler for, hvad du må, og ikke må, bruge til at fjerne ukrudt. Læs mere her.

Mest Læste

Annonce