Madlavning kan efterlade stærke lugte, som ikke altid er lige velkomne. Har du også prøvet at overdøve lugten med dyre stearinlys eller den larmende emhætte? Slip for bøvlet!
Med blot en skål eddike kan du nemt og billigt fjerne selv de mest genstridige madlugte fra dit køkken.
Vores køkken dufter ofte af nybagt brød og simreretter, men indimellem hænger mindre ønskelige lugte også ved. Duftlys kan maskere duften, men den fjerner ikke kilden.
Heldigvis har hus-entusiastierne hos Apartment Therapy opdaget en teknik, som er langt mere effektiv, og eftersigende virker hver gang: En skål med helt almindelig hvid eddige.
Sådan bruger du eddike mod madlugte
Fyld en lille skål med hvid eddike og stil den på køkkenbordet ved komfuret i nogle timer. Eddiken indeholder eddikesyre, som neutraliserer basisk lugt i luften. På den måde forsvinder alt fra hvidløg og stegeos til lugten af brændte småkager hurtigt.
Hvis du vil have en endnu hurtigere løsning, kan du koge eddiken i en gryde – dampen spreder sig i køkkenet og fjerner lugten på rekordtid.
Nogle hjemmekokke stiller en skål eddike frem under selve madlavningen, men du kan også vente. Lugten af eddike kan nemlig godt overdøve duften af den mad, du er ved at lave.
Efter oprydningen stiller du så eddiken frem, og mens den arbejder, lufter du hurtigt ud med køkkenvinduet på klem.
Drop de dyre lys
Når eddiken har gjort sit, hælder du resterne ud. Ofte er køkkenet nu helt fri for madlugt, men du kan også tænde et velduftende stearinlys som prikken over i'et.
Med denne metode slipper du for at bruge de dyre duftlys som eneste løsning, og du får en nem og billig måde at holde køkkenet friskt på.