Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skoæsker og 7 andre ting fra tøjskabet, du bør smide ud

Hus og have

26/02/2024 14:57

J. Bøgen

Det kan virke uoverskueligt, men her er i hvert fald en god guide til at komme i gang!

Skabe er notorisk svære at holde pæne og ryddelige og kan ofte blive lossepladsen for alt vores tøj, sko eller andet tilbehør.

Men før du overhovedet tænker på at organisere din garderobe ordentligt, skal du vide, hvad du skal slippe af med i dit skab. Det er så nemt at samle en overflod af ting gennem årene, for så at lade det ende bagerst i skabet - for aldrig at blive brugt igen.

Ikke alene optager disse genstande værdifuld plads, men det vil gøre det næsten umuligt at se eller finde noget i en fart. Derudover er det afgørende for mental sundhed og generel velvære at vide, hvordan man rydder dit hjem.

Selvom det kan være overvældende i starten, er det en god start at aflive disse almindelige genstande i dit skab. Når du har gjort det, vil du have en klar plan, være organiseret, og du vil undgå at begå disse ryddelige fejl!

1. Ting du aldrig bruger

Vi har alle ting i vores skab, som vi næsten ikke (eller aldrig) bruger. Og hvis du beholder for det "bare i tilfælde af"-øjeblik, er der stor chance for, at det aldrig vil ske!

Den vigtigste regel i rydning er at slippe af med genstande, som du ikke bruger. Eksperter foreslår at sortere dine varer i tre kategorier - dump, doner og sælg.

Smid de lasede og uddaterede genstande ud, du har holdt på i årevis, doner til velgørenhedsbutikker eller til venner, eller sælg anstændige/vintage-genstande online og tjen lidt penge ved at gøre det.

Disse tre bunker vil gøre aflivningsprocessen mere organiseret - bare vær hensynsløs!

2. Tøj, der ikke længere passer

Lad os se det i øjnene, vi har alle genstande i vores skab, som ikke længere passer til os. Uanset om du har taget på eller tabt dig gennem årene, er det måske på tide at give slip på dine yndlingsjeans fra 2013, eller den jakke, der ser ud til at passe til en teenager.

Selvom du har en 'målvægt' i tankerne, eller drømmer om at tage en beklædningsgenstand i bruge igen (en dag!), kan du måske ikke engang lide tingen længere, eller foretrækker en bedre stil.

Igen skal du anvende den samme aflivningsproces, som du ville gøre, hvis du skulle af med ubrugt tøj. Du skal blot donere, sælge eller genbruge.

3. Sokker med huller (eller enlige sokker!)

Det er altid irriterende, når du trækker i en sok for at blive mindet om, at der er et hul i tåen. Eller du opdager, at der mangler en sok. Og selvom de måske er dit yndlingspar, giver det ingen mening at hænge på dem

Gå gennem din sokkesamling og slip af med eventuelle "hullede" par eller ulige sokker, før du udskifter dem med friske.

På samme måde, skal du, hvis du finder andre beskadigede, plettede eller slidte genstande i dit skab, som du aldrig kommer til at reparere, slippe af med disse nu.

4. Knækkede bøjler

Hvis du har en overflod af tøj, er det almindeligt, at bøjler går i stykker i processen med at proppe alt ind i vores skabe.

Først og fremmest skal du slippe af med alle knækkede bøjler. Ikke alene kan disse beskadige eller strække sart tøj, men også se grimme ud i vores skabe.

Faktisk foreslår eksperter at investere i gode slanke bøjler af træ eller fløjl af høj kvalitet for at beskytte sarte stoffer mod potentielle skader. Disse vil også holde længere end plastik- eller wirebøjler, der sandsynligvis vil knække eller bøje ud af form.

5. Gamle håndklæder

Hvis du har gamle eller slidte håndklæder, der optager plads i dit skab, vil du også gerne af med disse. Der er trods alt ingen, der kan lide følelsen af ​​kradsende, beskadigede eller ikke-absorberende håndklæder efter et forfriskende brusebad.

Hvis du ikke ønsker at genbruge nogen til rengøring i hjemmet, er der nogle dyreinternater, der vil tage gamle håndklæder. Disse vil lave varmt sengetøj/foring til bure, rydde op i rod, tørre våde kæledyr af eller dække kenneldøre for at blokere stærkt lys.

6. Ubehageligt fodtøj

Opbevaring af fodtøj kan også optage skabsplads og skabe rod, når det ikke er organiseret. Men hvor mange par sko har du egentlig på?

Den første ting er at slippe af med ubehageligt fodtøj, der gør ondt eller gnaver dine fødder. Og selvom det måske er designerdyrt eller ser super stilfuldt ud, så nytter det ikke noget at holde på dem, hvis du ikke engang kan gå i dem!

Hvis dine sko er i god stand, kan du enten donere til velgørende butikker eller sælge dem online og tjene ekstra penge for at investere i et mere behageligt par!

7. Skoæsker/emballage

En imponerende fodtøjskollektion kan efterlade os med en bunke skoæsker, der optager unødvendig plads.

Hvis du vil beskytte dine sko, så skift alle skoæsker eller tasker ud med skohylder eller opbevaringsløsninger, så de passer til dine behov. Du kan endda finde overskuelige, stabelbare skoophæng for at spare gulvplads og hjælpe dig med at se, hvad du leder efter.

For små lejlighedsbeboere er stativer over døren en funktionel måde at organisere sko på.

Det samme gælder for at komme af med alle plastikposer eller anden emballage, der rummer dine varer. Det vil ikke kun fordoble din skabsplads, hvis du dropper skoæsker og emballage, men vil ligne mindre en rodet butik og mere præsentabel.

8. Ubrugt sengetøj

Hvis dit linnedskab flyder over med overskydende sengetøj, er det tid til at fjerne de tæpper, lagner og andre ting, du ikke bruger.

I lighed med genbrug af gamle håndklæder, kan du donere dit ubrugte sengetøj til velgørenhed eller dyreinternater, hvor de vil blive brugt godt!

Alternativt, hvis du har et par favoritter, kan du altid bruge dem som provisoriske tæpper til skovturen, eller til at børn kan sidde og lege på græsset i baghaven. Det bliver i hvert fald mere hyggeligt og behageligt.

Kilde: Tom's Guide

Mest Læste

Annonce