Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slip for kradsende håndklæder - det er ikke skyllemidlet, der er problemet

Hus og have

17/02/2024 09:30

J. Bøgen

Det handler om, hvordan du tørrer dem.

Tøjvask kan være svært, når du har håndklæder, der skal vaskes og tørres, da de ofte kan blive stive.

Det skriver Express.

Laura McFarlane gik ind på Mrs Hinch Cleaning Tipss Facebook-side og spurgte, hvorfor de nye håndklæder, hun købte, var kommet stive ud af vasken.

Hun sagde: "Fik nye håndklæder, vaskede dem ved 40 grader med skyllemiddel. Nu føles de stive og luftigheden er væk. Jeg ved, det er blevet spurgt om før, men der er aldrig et endeligt svar. Der er ingen forskel når jeg bruger skyllemiddel i forhold til at bruge ingenting overhovedet."

Skyllemiddel er ikke problemet

Mens mange mennesker i kommentarfeltet anbefaler at droppe skyllemidlet helt, hævder nogle, at skyllemiddel ikke er problemet.

En rengøringsentusiast hævdede, at de bruger skyllemiddel, og at deres håndklæder stadig er "superbløde", fordi de bruger tørretumbleren.

Steph Donovan sagde: "Jeg bruger [stof] skyllemiddel, men bruger altid tørretumbleren i 10 minutter til at tørre dem. Kommer altid super blødt ud. Min mor brugte aldrig skyllemiddel og lufttørrede dem kun, og det var stenhårde håndklæder, der praktisk talt river din hud af. Jeg fortalte hende om denne måde, og nu er hendes håndklæder bløde og luftige."

Andre gruppemedlemmer anbefalede også at bruge tørretumbleren på deres håndklæder. Viv Tipper skrev: "Jeg tørretumbler altid mine dejlige og bløde. Desværre døde min tørretumbler for to uger siden, så jeg har hængt dem ud, når jeg tager dem ind, er de kradsende og stive."

Colette Gray Johnstone kommenterede: "Hvis du tørrede dem udenfor, skal du lægge dem i tørretumbleren i fem minutter. Det fluffer dem op igen.”

Michelle Collins sagde: "Jeg bruger altid skyllemiddel og putter det i tørretumbleren. Gør dem dejlige og luftige. Jeg hader kradsede håndklæder."

Aimee Tomkins skrev: "Mine håndklæder var altid stive, indtil jeg fik en tørretumbler. De kommer pæne og luftige ud nu.”

Hvis du ikke har en tørretumbler

Ifølge vaskeeksperter hos Scooms er den "bedste måde at tørre dine håndklæder på", så de "beholder hyggelige blødhed og luftighed", at bruge en tørretumbler på en lav varmeindstilling.

Når de er tørret, tages de straks ud af tørretumbleren og der er rystet luft i dem.

For dem, der ikke har en tørretumbler, anbefalede en rengøringsentusiast at give håndklæderne en shake før og efter tørring på et tørrestativ.

Dean Townsend sagde:

"Hvis du ikke har en tørretumbler, så før du hænger håndklæderne på en luftemaskine eller på linen, så giv håndklæderne et godt dunk, før du hænger dem op og derefter bagefter. Hjælper med at fluffe dem op igen."

Mest Læste

Annonce