Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Spild af tid og kræfter: Dette skal du ikke gøre, inden du sætter ting i opvaskemaskinen

Hus og have

23/02/2024 13:37

J. Bøgen

Det var da en dejlig viden at have!

Der er mange, der laver dobbeltarbejde med den metode.

Hvis du er så heldig at have en opvaskemaskine, bør du dagligt takke universet for de mange timer, du sparer på at stå og vaske op i hånden.

Når det så er sagt, er det selvfølgelig en god idé lige at tage det værste snavs på pander/gryder/service, inden du smider det i maskinen - det er jo trods alt den måde, du sikrer dig, det hele bliver så rent som muligt.

Eller hvad?

Mange af os, undertegnede inklusive, gør nemlig os selv en bjørnetjeneste ved først at bruge tid ved håndvasken med en opvaskebørste, inden vi smider tingene i maskinen.

For det er ikke bare dobbeltarbejde - det kan faktisk betyde, at resultatet af maskinens arbejde bliver dårligere.

Det forklarer Ashley Iredale, der er hvidevareekspert hos CHOICE.

Fjern kun de store rester

Faktisk bør vi kun fjerne de store madrester og så bare lige skylle tingene, inden du sætter dem i maskinen.

Nogle opvaskemaskiner er nemlig udstyret med sensorer, der registrerer mængden af snavs på indholdet, og så bliver grundigheden af vasken reguleret efter det.

Hvis man forvasker opvasken, vil maskinen altså registrere, at indholdet er mindre beskidt, end det måske faktisk er - og det får maskinen til at spare på kræfterne med en mindre grundig rengøring som resultat.

Så ved at undlade forvask kan man slå to fluer med et smæk.

Man kan både spare tid og anstrengelse og stadig få rene tallerkener og bestik. 

Den vigtige undtagelse

Nu findes der jo ingen regler uden undtagelser, og der er da også noget, du skal være opmærksom på i dette tilfælde, forklarer Ashley Iredale.

For hvis du har noget opvask, som har stået lidt for længe, så snavset er blevet indtørret, eller at noget måske er brændt fast, er det ikke nok bare at give det en hurtig skyller og så smide det i maskinen.

Her anbefales det i stedet at blødgøre tingene og så skylde de værste rester af, inden du sætter tingene i maskinen.

Så næste gang du står over for en gigantisk bunke af opvask, behøver du ikke længere bekymre dig om forvasken - faktisk kan du med god samvittighed smide dig i sofaen med en god film velvidende, at du har gjort den hjemlige hygiejne en tjeneste.

Mest Læste

Annonce