Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trin for trin: Sådan får du styr på garderoben

Hus og have

08/07/2024 16:07

J. Bøgen

Måske et oplagt projekt de næste dage?

At rydde op kan virke som en udfordrende opgave og er ofte noget, folk udskyder, men det er vigtigt for at skabe mere plads så man kan føle sig gladere derhjemme.

Oprydning har potentiale til at forbedre velvære og tilfredshed, samtidig med at det får ens bolig til at se bedre ud.

Genbrugs-modeplatformen Thrift+ har samlet deres bedste tips til at rydde op i din garderobe som en del af deres kampagne om at få ryddet op inden højtiden (ja, det var egentlig julen, de henviste til, men så lad os sige inden nytår!).

Lav bunker

Modeeksperten Siena Barry-Taylor slog sig sammen med platformen for at dele en trin-for-trin-guide til at få det bedste ud af din garderobeplads.

Hun fortalte: "Hvis du ikke har brugt et stykke tøj inden for det sidste år, er det sandsynligt, at du heller ikke vil bruge det i fremtiden. Lav en bunke af dit mest brugte tøj, dit lejlighedsvis brugte tøj og en bunke med aldrig brugte stykker.

Hun anbefalede også, at vurdere hvert stykke tøj i garderoben med hensyn til dets alsidighed og kompatibilitet med andre stykker tøj i garderoben for at skabe forskelligartede outfits.

Behold stykker, der er tilpasningsdygtige og kan mixes og matches, mens mindre alsidige ting måske får et bedre liv et andet sted.

Vær ærlig over for dig selv

Omfavn en minimalistisk tilgang med en garderobe, der indeholder et udvalg af tidløse og udskiftelige stykker såsom sorte bukser, ensfarvede toppe og hvide skjorter.

Dette forenkler ikke kun dine valg af tøj, men sikrer også, at hvert enkelt stykke bliver værdsat og regelmæssigt brugt.

Eksperten tilføjede: "Vær ærlig over for dig selv om din livsstil. Skab din 'uniform' til livet, det gør påklædning hver dag så meget enklere. Hvis et stykke tøj ikke passer til dine nuværende aktiviteter eller job, er det tid til at jeres vej må skilles.

Når turen kommer til køkkenet

Køkkenet er et centrum for mange, så det er ikke overraskende, at det kan blive ekstremt rodet og overfyldt.

Med dette i tankerne delte Wren Kitchens og Sarah Mueller, grundlæggeren af Decluttering Club (oprydningsklubben. red), tips til at rydde op i dit køkken.

Sarah sagde: "Lav og følg en personlig tjekliste, der dækker hele dit køkken, opdelt som prioritet nummer et og sekundært."

Som en tommelfingerregel bør tjeklisten inkludere en grundig rengøring af ovnen, rydde op i skabene, rydde op i køleskabet og fryseren, tømme alle skraldespande og rengøre vasken."

Køleskabet og fryseren kan være et avlssted for bakterier, hvis de ikke rengøres regelmæssigt og ryddes op.

Efter at have ryddet op i indholdet, anbefalede eksperten at bruge varmt sæbevand til at rengøre både udvendigt og indvendigt i køleskab og fryser.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce