Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vigtigt efter julemiddagen: Sådan renser du din emhætte på ingen tid

Hus og have

23/12/2023 12:41

J. Bøgen

Det kan være et af de mest fedtede steder i køkkenet.

Emhættefiltre er de finmaskede riste, der er under emhætten, men de kan være svære at gøre rent.

Det skriver Express.

Emhættefiltrene sørger for at fange det fedt, som bliver suget ud med osen fra maden, men det betyder også at det kan være noget af en rengøringsopgave, at få dem rene igen.

Fanger lag af fedt

Da din emhætte bor lige over din kogeplade, og dens primære formål er at suge den røg eller damp op, som din madlavning afgiver, er det ikke til at undgå, at det bliver lidt fedtet med tiden.

Hvad der dog kan undgås er, at et tykt lag fedt bygger sig op og gør emhætten både snavset og mindre effektiv.

Jo længere tid du udsætter rengøringen af ​​din emhætte og filter, jo mindre effektivt vil det være, og jo hårdere skal du arbejde for at få det rent.

For at gendanne filtrene tilbage til deres oprindelige tilstand, brugte Amy James facebooksiden Mrs Hinch Army Cleaning Tips, hvor hun delte sit bedste tip.

Tog kun få sekunder

I et opslag på facebooksiden skrev hun:

"Så jeg har brugt absolut alle typer rengøringsprodukter på disse til min emhætte. Elbow Grease har gjort det på få sekunder og har fået det til at være helt nyt."

Ved siden af ​​indlægget delte Amy et billede af et af filtrene, der var halvt dækket af fedt, og den anden side så ud til at være skinnende ren.

På spørgsmålet om rengøringsprocessen af ​​andre gruppemedlemmer skrev Amy senere i kommentarfeltet:

"Emhætten var i, da vi flyttede ind her, og den sidste ejer var ikke en Hincher, kan man sige. Jeg har prøvet at komme dem i opvaskemaskinen, og de føltes stadig dækket af fedt. Jeg har ladet dem ligge i blød, jeg har skrubbet med Cilit Bang, men stadig uden held. Da vi tændte for blæseren, lugtede det, og jeg var stædig om, at vi skulle købe et helt nyt udsugningsanlæg. Så sprøjtede jeg bare Elbow Grease på, brugte en tandbørste (jeg bruger kun til rengøring) til at gå over det, og det slap af med det samme."

Ikke den eneste

Når man gennemser kommentarerne, ser det ud til, at Amy ikke er alene om at være glad for, hvor godt Elbow Grease-spray virker.

Patricia Hawes sagde:

"Ja, Elbow Grease er forbløffende, jeg rengjorde min for en uge siden. Omg jeg skammede mig. Jeg plejer at lægge dem i opvaskemaskinen, men ikke længere.”

Kerry Shore kommenterede: "De ser altid skinnende rene ud, når jeg sprayer dem med Elbow Grease."

Carolyn Covin skrev: "Opvaskemaskine gør det godt, hvis du har en. Men godt at vide, at Elbow Grease også virker."

Mest Læste

Annonce