Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned

Der bliver solgt dobbelt så mange huse på under en måned end for fem år siden. Nu bliver hvert fjerde hus solgt i løbet af de første 30 dage.

Når du skal af med dit hus, er chancerne for, at det bliver solgt hurtigt blevet større. Tal fra Boligsiden.dk for første halvår af 2018 viser, at hvert fjerde hus i dag bliver solgt på under en måned. For fem år siden var det blot hver sjette.

”Der er solgt mere end dobbelt så mange huse på under en måned i første halvdel af i år end for fem år siden. Det skyldes, at der dengang ikke var kommet skub i boligmarkedet efter finanskrisen, og at der var 10 procent flere huse at vælge imellem. Altså var Konkurrencen om de bedste huse ikke lige så stor som i dag. Der er en optimisme på markedet nu, der gør, at flere vil sælge og købe, og de mange lynsalg betyder, at flere sælgere hurtigt kan komme videre med at udleve deres boligdrømme,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Samme tendens i hele landet
Om du bor i Hovedstadsområdet, på Fyn, i Jylland eller et fjerde sted gør ingen forskel for sandsynligheden for et hurtigt salg. Andelen af huse solgt på mindre end en måned er steget i alle dele af landet.

”Alle landsdele har rundet en andel af hurtige salg på 20 procent, og vi kan se, at andelen bliver ved med at stige alle steder på nær i København By, der toppede i 2015. Noget kunne tyde på, at hastigt stigende priser i hovedstaden får flere huskøbere til at tage sig lidt mere betænkningstid end tidligere,” siger Birgit Daetz.

Overvej alle muligheder
Er du køber, er det i virkeligheden slet ikke nogen dårlig ide, at du tænker dig om en ekstra gang og undersøger markedet til bunds, inden du lukker en handel – og det gælder ikke kun i København.

”Det kan være fristende kun at fokusere på, hvilke huse der lige er kommet på markedet og slå til hurtigt, fordi man har en ide om, at de bedste huse bliver solgt hurtigst. Det er ikke altid rigtigt. Lige nu der over 37.000 huse til salg, og tager du et kig på dem, der har ligget i lidt længere tid, så finder du sikkert nogle perler, der passer til dine behov,” siger Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse er 170 dage. Se udviklingen i de gennemsnitlige salgstider i din landsdel på Boligsidens Markedsindeks.

Emneord: Boligsiden, Boligmarkedet, 170818
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også