Hvorfor Uffe? #derforuffe

Dansk politik er i opbrud. Og trods de seneste måneders tørke, findes der åbenbart stadigvæk mudder...

Hvorfor Alternativet?

Efter en del år i udlandet skulle jeg op til sidste valg lige pludselig tage stilling til, hvor jeg stod henne politisk efter så mange år. 

De borgerlige partier blev valgt fra rimelig hurtigt. R holdt en smule længere. Men det var hurtigt tydeligt at slaget skulle stå mellem Ø og Å.

Begge partier har gode menneskelige og grønne værdier. Begge er bygget op omkring fællesskabet. Begge ønsker uligheden til livs.

Så hvorfor endte jeg i Å?


Lad mig starte et helt andet sted. (Ej altså, jeg lyder allerede som Uffe!)

Jeg er datter og barnebarn af alkoholikere. Jeg er datter og barnebarn af selvmordsofre. Jeg er vokset op i kaos. Hvor fysisk og psykisk vold, omsorgssvigt og misbrug prægede hverdagen.

Hvor en modbydelig, men nødvendig, skilsmisse gav grobund for yderligere mistillid, had og angst.

Og midt i det hele stod en lille pige...

Som 15 årig havde jeg alt jeg skulle bruge, til at flytte hjemmefra. Jeg var SÅ klar! Som 17 årig fik jeg endelig min fars tilladelse til at sige ja til en almen ungdomsbolig.

Frihed. 

Der gik ikke længe før mit rejseeventyr startede. En tur til London alene som 18 årig efterfulgt af et sabbatår samme sted.

Så trak storbylivet i den metropolske hovedstad, København. Levede det gode liv! Fed lille hybel på Stockholmsgade. 2 jobs. Gode penge. Der var fest og faver og glade dage. 

Men ønsket om nye eventyr og oplevelser, lå altid og ulmede i baggrunden. Og da jeg blev opsagt af min lejlighed, tog jeg skridtet og dragede ud i verden med rygsækken på skuldrene og Lonely Planet i hånden.

Spol frem til 2014, hvor jeg efter 8 år i New Zealand er flyttet tilbage til Odense. 

Jeg får arbejde som vikar, først på en døgninstitution for børn og unge og senere et bosted for voksne med fysiske og psykiske udviklingsforstyrrelser.

Jeg startede på pædagoguddannelsen i februar 2015. Der gik en måned, så var jeg tovholder for den lokale afdeling af PLS - Pædagogstuderendes Landssammenslutning. Jeg var aktiv i PLS, både lokalt og nationalt, helt frem til jeg blev færdigudannet her i juni. 

Kampen for bedre uddannelse, bedre løn og arbejdsvilkår under praktik og mod konstante nedskæringer og endelig et uddannelsesloft, startede den lille flamme der brændte for retfærdighed. 

'Er du engageret i fagbevægelsen? Jamen så er du da ræverød!' - tænker du nok.

Tja. Jeg kalder mig selv for grøn socialist. 3,5 år i PLS og nu 2 år i Socialpædagogerne Lillebælt har tydeliggjort at der også dér, er brug for forandring!

Umiddelbart tænkte jeg egentlig det samme, som mange andre danskere om Alternativet; at deres visioner var meget drømmeagtige. Men de matchede i bund og grund mine egne drømme om en bedre verden!

Og er det ikke lige netop visioner og drømme vi bygger vores liv op omkring? Hvis ikke vi tør drømme om et bedre Danmark, om det bedste land for verden - hvor pokker står vi så?

Desuden var det også vildt spændende at man, som 'almindelig borger' stort set kunne vade ind i dette parti med træsko på, gøre det til sit eget og samtidig få lov til at være med til at etablere et nyt parti. 

Derfor Alternativet!

For mig er det en stor ære, at tage aktiv del i et parti der ser det som sine vigtigste opgaver at sætte fokus på den stigende ulighed, de omsiggribende klimaforandringer og den fællesskabsfjendlige radikalisering der fejer ind og verden, og Danmark, som en langsomt kvælende sandstorm.

Og endelig dét, at bidrage til at lave politik der forandrer, som prioriterer social ansvarlighed og en seriøs bæredygtig omstilling.

Forandring fryder. Jeg ønsker at være del af forandringen.

Derfor Uffe!

https://alternativet.dk/der-er-et-alternativ/ny-politisk-kultur-sadan-vil-vi-lede-danmark

https://alternativet.dk/der-er-et-alternativ/politisk-program-og-nye-ministerier

Emneord: KANDIDATERNE, Mette Rahbek
Mette Rahbek på DenOffentlige.dk 43 år, fra Odense og folketingskandidat for Alternativet Fyn.   Mine første erfaringer som kandidat høstede jeg ved KV17 i Odense, hvor 387 fantastiske mennesker valgte at sætte deres X ved m...
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.