Hvorfor Uffe? #derforuffe

Dansk politik er i opbrud. Og trods de seneste måneders tørke, findes der åbenbart stadigvæk mudder...

Hvorfor Alternativet?

Efter en del år i udlandet skulle jeg op til sidste valg lige pludselig tage stilling til, hvor jeg stod henne politisk efter så mange år. 

De borgerlige partier blev valgt fra rimelig hurtigt. R holdt en smule længere. Men det var hurtigt tydeligt at slaget skulle stå mellem Ø og Å.

Begge partier har gode menneskelige og grønne værdier. Begge er bygget op omkring fællesskabet. Begge ønsker uligheden til livs.

Så hvorfor endte jeg i Å?


Lad mig starte et helt andet sted. (Ej altså, jeg lyder allerede som Uffe!)

Jeg er datter og barnebarn af alkoholikere. Jeg er datter og barnebarn af selvmordsofre. Jeg er vokset op i kaos. Hvor fysisk og psykisk vold, omsorgssvigt og misbrug prægede hverdagen.

Hvor en modbydelig, men nødvendig, skilsmisse gav grobund for yderligere mistillid, had og angst.

Og midt i det hele stod en lille pige...

Som 15 årig havde jeg alt jeg skulle bruge, til at flytte hjemmefra. Jeg var SÅ klar! Som 17 årig fik jeg endelig min fars tilladelse til at sige ja til en almen ungdomsbolig.

Frihed. 

Der gik ikke længe før mit rejseeventyr startede. En tur til London alene som 18 årig efterfulgt af et sabbatår samme sted.

Så trak storbylivet i den metropolske hovedstad, København. Levede det gode liv! Fed lille hybel på Stockholmsgade. 2 jobs. Gode penge. Der var fest og faver og glade dage. 

Men ønsket om nye eventyr og oplevelser, lå altid og ulmede i baggrunden. Og da jeg blev opsagt af min lejlighed, tog jeg skridtet og dragede ud i verden med rygsækken på skuldrene og Lonely Planet i hånden.

Spol frem til 2014, hvor jeg efter 8 år i New Zealand er flyttet tilbage til Odense. 

Jeg får arbejde som vikar, først på en døgninstitution for børn og unge og senere et bosted for voksne med fysiske og psykiske udviklingsforstyrrelser.

Jeg startede på pædagoguddannelsen i februar 2015. Der gik en måned, så var jeg tovholder for den lokale afdeling af PLS - Pædagogstuderendes Landssammenslutning. Jeg var aktiv i PLS, både lokalt og nationalt, helt frem til jeg blev færdigudannet her i juni. 

Kampen for bedre uddannelse, bedre løn og arbejdsvilkår under praktik og mod konstante nedskæringer og endelig et uddannelsesloft, startede den lille flamme der brændte for retfærdighed. 

'Er du engageret i fagbevægelsen? Jamen så er du da ræverød!' - tænker du nok.

Tja. Jeg kalder mig selv for grøn socialist. 3,5 år i PLS og nu 2 år i Socialpædagogerne Lillebælt har tydeliggjort at der også dér, er brug for forandring!

Umiddelbart tænkte jeg egentlig det samme, som mange andre danskere om Alternativet; at deres visioner var meget drømmeagtige. Men de matchede i bund og grund mine egne drømme om en bedre verden!

Og er det ikke lige netop visioner og drømme vi bygger vores liv op omkring? Hvis ikke vi tør drømme om et bedre Danmark, om det bedste land for verden - hvor pokker står vi så?

Desuden var det også vildt spændende at man, som 'almindelig borger' stort set kunne vade ind i dette parti med træsko på, gøre det til sit eget og samtidig få lov til at være med til at etablere et nyt parti. 

Derfor Alternativet!

For mig er det en stor ære, at tage aktiv del i et parti der ser det som sine vigtigste opgaver at sætte fokus på den stigende ulighed, de omsiggribende klimaforandringer og den fællesskabsfjendlige radikalisering der fejer ind og verden, og Danmark, som en langsomt kvælende sandstorm.

Og endelig dét, at bidrage til at lave politik der forandrer, som prioriterer social ansvarlighed og en seriøs bæredygtig omstilling.

Forandring fryder. Jeg ønsker at være del af forandringen.

Derfor Uffe!

https://alternativet.dk/der-er-et-alternativ/ny-politisk-kultur-sadan-vil-vi-lede-danmark

https://alternativet.dk/der-er-et-alternativ/politisk-program-og-nye-ministerier

Emneord: KANDIDATERNE, Mette Rahbek
Mette Rahbek på DenOffentlige.dk 43 år, fra Odense og folketingskandidat for Alternativet Fyn.   Mine første erfaringer som kandidat høstede jeg ved KV17 i Odense, hvor 387 fantastiske mennesker valgte at sætte deres X ved m...
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.