Indenrigsminister søger penge til billigere færgebilletter

Regeringen prøver at skaffe penge til lavere færgetakst til øerne, siger indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Selv om riget fattes penge, forsøger regeringen at finde penge til at sænke øernes færgetakster, som SR-regeringen før valget ville sænke med 133 millioner kroner.

Det siger indenrigsminister Karen Ellemann (V) til Ritzau før Folketingets høring med borgmestrene fra Fanø, Ærø, Samsø, Bornholm og Læsø. 

Før valget kritiserede de borgerlige oppositionspartier, at SR-regeringens forslag ikke gik langt nok.

- Den tidligere regering kom med dette forslag, men havde ikke fundet finansiering. Det er en kendt sag, at vi i vort landdistrikt-udspil også gerne vil finde en løsning. Vi er ved et forberede en finanslov, siger Karen Ellemann.

Hun påpeger, at der mangler tre milliarder kroner på finansloven efter regeringens uanmeldte kasseeftersyn af SR-regeringens budget.

- Økonomien er stram i Danmark. Det eneste, jeg kan sige, er, at vi arbejder på at finde en løsning. Men hvordan den bliver og med hvor meget, det kan jeg ikke sige nu, siger Karen Ellemann.

Dansk Folkeparti satser meget stærkt på at få sænket færgetaksterne til danske øer, når partiet forhandler næste års finanslov med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det fastslog Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter sit møde med borgmestrene fra Fanø, Samsø, Ærø, Bornholm og Læsø.

Det koster 281 millioner kroner om året, hvis det skal koste det samme at sejle med færgen som at køre lige så langt i bil. Det koster 133 millioner kroner, hvis man ikke laver rabat på færgetaksterne i skolernes sommerferie.

Der er 48 millioner kroner til overs fra et forlig, som sænkede taksterne på godstrafik, påpeger Karen Ellemann.

- Der blev afsat flere midler, end der reelt blev brugt. Der er et lille overskydende beløb på 48 millioner kroner, siger Karen Ellemann.

/ritzau/

Emneord: Færger, Færgepriser, Småøer, Fanø, Samsø, Bornholm, Læsø, Karen Ellemann, Indenrigsminister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.03.19 Infrastruktur
  Danmark har fået 11 nye øer

  De seneste tre år har Danmark føjet 11 nye øer til sit rige. Seks af øerne ved Sækkesand nord for Møn vil sikre nye fristeder, hvor fuglene kan yngle.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 02.06.17 Velfærd
  Så er Serviceloven moderniseret

  Folketinget har vedtaget ændringer i serviceloven og børne- og socialminister Mai Mercado er godt tilfreds med resultatet.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.