Indvandrere sendes hjem for en million – vender gratis tilbage

I Københavns Kommune har der siden 2009 været seks personer, der er hjemvendt uden at skulle betale tilbage, og det har kostet staten 477.994 kroner. I Aarhus Kommune har der fra 2012 til 2014 været otte personer, der er hjemvendt uden at skulle betale tilbage. Det har kostet staten 1.139.758 kroner. Det skriver MetroXpress.

Flygtninge og indvandrere kan få en pose penge med, hvis de vil forlade Danmark og flytte tilbage til deres tidligere hjemland – også kaldet repatriering. Nogle af dem vender så tilbage til Danmark igen, og her er det ikke dem alle, der skal betale pengene tilbage, skriver metroxpress.


I Københavns Kommune har der siden 2009 været seks personer, der er hjemvendt uden at skulle betale tilbage, og det har kostet staten 477.994 kroner. I Aarhus Kommune har der fra 2012 til 2014 været otte personer, der er hjemvendt uden at skulle betale tilbage. Det har kostet staten 1.139.758 kroner.

Det Konservative Folkepartis integrationsordfører, Naser Khader, fortæller, at han har hørt om personer, der spekulerer i det, og han ønsker derfor, at systemet ændres.

»Vi skal have stoppet den her spekulation. Det kan ikke være rigtigt, at man kan rejse og så komme tilbage, og to dage efter er man på overførselsindkomst igen,« siger Naser Khader, der blandt andet har bragt repatriering på banen under forhandlingerne af finansloven.

»Vi mener, at man som udgangspunkt skal betale pengene tilbage, når man kommer tilbage til Danmark, og det er uanset den her fortrydelsesret, eller at man ikke kunne få det til at fungere i det andet land,« siger han.

Staten betaler pengene for repatriering, men sagerne ligger hos kommunerne, og det hæfter integrationsminister Inger Støjberg (V) sig ved.

»Hvis kommunen vurderer, at en flygtning ikke har gjort et reelt forsøg på repatriering, kan den kræve, at pengene bliver betalt tilbage, og det forventer jeg, at kommunerne gør i de tilfælde,« siger hun.

Københavns Kommune oplyser, at den følger statens regler på området.

Emneord: Flygtninge, Asylansøgere, Repatriering, Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Naser Khader
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 25.11.15 Helle
  Når indvandrere får for meget økonomisk forærende

  Man spørger sig selv om flygtninge/indvandrere har bedre betingelser end alm danskere?
  Man skal passe på med at man ikke forskelsbehandler så etniske danskere er dårligere stillet. Arbejdsmarkedsydelsen på 8000 kr, er lav når manhører at flygtninge og indvandrere klager over at de ikke kan klare sig for integrationsydelsen, de har trods alt ikke de samme udgifter.
  F/I får hjælp til huslejeindskud, nye møbler og står forrest til bolig.
  Det virker urimeligt at forskelsbehandle vores egne borgere sådan, mange har knoklet et helt liv. Ældre på plejehjem betaler kæmpe huslejer på op til 8800 kr for 37 m2 bolig, så sig ikke at de ældre bare får uden at betale.
  Jeg møder mange indvandrere som efter 15-20 år i landet ikke taler dansk, og som aldrig har været på arbejdsmarkedet ig som ikke gør ret meget for at lære at kende det danske samfund at kende og som ikke blander sig med danskere, men mest ser familie og venner som de bor tæt på.
  Vi skal være bedre til at forvente at der bliver gjort en indsats fra den enkelte indvandrer faktisk tror jeg at de gerne vil have det.
  Lad alle arbejde for den ydelse de får, og lad være med at modregne det fulde beløb. Giv dem mulighed for St supplere og feks kun modregne med 50 pct, og hør det samme med folk på arbejdsmarkedsydelEu

 • 20.11.15 Kim Wittenburg Kolbe
  Tilbagebetaling?

  Endnu et eksempel på, at vi ikke aner hvad vi foretager os.
  Naivitet og misforstået godgørenhed.
  Er der virkelig ikke en tilbagebetalingsklausul i aftalen, så er det jo et tag-selv bord!
  Hvad ikke fremgår er, hvor mange har brugt tilbuddet og har forsøgt sig at etablere sig i hjemlandet igen?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også