Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DSB laver markant ændring: Har du set de røde striber?

Infrastruktur

24/02/2024 15:50

J. Bøgen

Hvad synes du om idéen?

Midt i en tid, hvor pandemiens restriktioner med afstand og lignende virker som et fjernt mareridt, har DSB introduceret et nyt sædekoncept i S-togene, der måske vil kunne fremkalde ubehagelige minder hos nogle.

Fremover vil der nemlig være to røde streger på sæderne, som skal signalere, at tre personer sagtens kan dele pladsen på steder, hvor der ofte kun sidder to.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

"De (sæderne, red.) er designet, så der godt kan sidde tre personer, og det er lidt svingende, om passagererne udnytter det," forklarer DSBs kundechef, Charlotte Saltoft Kjærulff. Denne tilpasning er ikke kun en fysisk ændring, men også et psykologisk skift, som opfordrer til større tæthed i en tid, hvor mange måske stadig tøver.

Helt nye tog på vej

Desuden får 135 togsæt helt renoveret interiøret, og i den kommende uge vil det første tog igen rulle ud på skinnerne efter den gennemgribende ændring.

Kjærulff fortæller til TV 2 Kosmopol, at togsættene trængte til en overhaling, så de 350.000 daglige rejsende får en bedre oplevelse.

Derfor håber hun også, at kunderne vil tage godt imod ændringerne.

I 2029 kommer der desuden en markant større ændring til S-togs-nettet. Her vil den næste generation af S-tog nemlig komme ud på skinnerne, og det særlige ved disse er, at de vil være førerøse, ligesom man kender det fra Metroen.

Men selvom togene altså forventes at blive leveret i 2029, vil der være en lang indkørselsperiode, og det betyder, at S-togs-passagerer godt kan indstille sig på at skulle køre med de velkendte S-tog i mange år endnu.

Mest Læste

Annonce