Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu slutter det: Dropper gratis parkering

Infrastruktur

08/02/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Det skal gøre stedet mere attraktivt.

Når du skal ud at rejse, er der mange udgifter, du skal regne med.

En af dem, der hører til den nødvendige, men ret irriterende, afdeling er langtidsparkering ved lufthavnen, og det er måske nok grunden til, at Aalborg Lufthavn har fået en særlig status i vores lille land.

Den nordjyske lufthavn har nemlig været kendt for sin gratis parkering, men det slutter nu:

Aalborg Lufthavn har nemlig valgt at indføre parkeringsafgifter ligesom landets øvrige lufthavne.

Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Fra d. 20. april 2023 vil det således koste 20 kroner per påbegyndte 24 timer, hvis man skal have bilen stående, imens man er ude at rejse.

Betalt parkering sikrer en attraktiv lufthavn i udvikling

Gratis Parkering har kendetegnet Aalborg Lufthavn og har gjort det let at benytte lufthavnen, hvis den rigtige direkte rute, til den rigtige pris, har været der.

"Vi må erkende, at forretningsmodellerne i luftfart har ændret sig markant gennem årerne og særligt efter Corona-pandemien, som satte et betragtelig økonomisk aftryk i hele luftfartsbranchen. Fremtidens luftfart for lufthavne er drevet af et højt fokus på priskonkurrence, ruteudbud og den grønne omstilling. Det er en kamp, vi skal vinde, men uden at gå på kompromis med det, der gør os til Danmarks bedste lufthavn – nemlig at have god service og vores passagerer i fokus," siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen og fortsætter:

"Den første times parkering skal være gratis, så det er muligt at hente og bringe familie og venner. Derefter skal hver påbegyndt 24 timer koste 20 kroner, hvilket er langt under andre europæiske lufthavne. Det er en pris, vi vurderer, er både konkurrencedygtig og et acceptabelt niveau for vores kunder. Med det direkte tog til lufthavnen, gode busforbindelser og Danmarks billigste lufthavnsparkering, vil vi derfor fortsat være attraktive for vores mange kunder. Vi forventer opstart torsdag den 20. april 2023."

Mest Læste

Annonce