Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pinsen er over os - her skal du undgå vejene

Infrastruktur

26/05/2023 11:33

J. Bøgen

Vejdirektoratet forventer særligt fredag bliver en udfordring.

Pinsen er ensbetydende med sommerhusture og diverse sammenkomster rundt om i landet. Det giver ekstra biler på vejene og Vejdirektoratet forventer derfor, at der i nogle perioder kan opstå tæt trafik og kødannelser rundt om i landet.

Det skriver Vejdirektoratet i en trafikprognose.

Pinsens første udrejsetrafik forventes at sætte ind fredag eftermiddag og vil derfor blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik, hvilket kan skabe tæt trafik og forsinkelser. Det vil hovedsaligt gøre sig gældende i tidsrummet kl. 14:00 – 19:00.

Ligeledes kan der lørdag d. 27. maj i tidsrummet kl. 11:00- 14:00 opstå tæt trafik flere steder i landet.

Trafikken vil hovedsaligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske Motorvej samt via rute 21 mod Sj. Odde.

Hjemrejsetrafikken forventer vi primært vil finde sted 2. pinsedag mandag d. 29. maj i tidsrummet kl. 12:00 – 16:00. Trafikken vil denne dag bevæge sig fra vest mod øst via E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen samt ad rute 21 fra Sj. Odde.

Derudover er der flere store vejarbejder, man skal være opmærksom på.

Vejarbejde på E45 Østjyske Motorvej

Trafikanter på E45 Østjyske Motorvej skal være opmærksomme på, at der er vejarbejde mellem 55 Horsens N og 54 Ejer Bavnehøj. Arbejdet pågår i begge retninger og betyder, at der er hastighedsnedsættelse til 80 km/t og indsnævrede vejbaner. Dette medfører, at der på strækningen kan være risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid i pinsen.

Vejarbejde på E20 Fynske Motorvej

Trafikanter der skal køre på E20 Fynske Motorvej skal være opmærksomme på, at der på strækningen mellem 54 Vissenbjerg og 56 Ejby er vejarbejde, der betyder at hastigheden er nedsat til 80 km/t samt at der kun er 2 spor farbare i hver retning. Vejarbejdet kan medføre risiko for kødannelse og forlænget rejsetid i pinsen.

Mest Læste

Annonce