Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vær klar med en nødplan: Her kan Storebæltsbroen lukke for al biltrafik

Infrastruktur

20/10/2023 12:23

J. Bøgen

Vinden tager til over Danmark.

Vinden tager til over Danmark, og vi har ikke set det værste endnu.

Ifølge DMIs prognoser er der nemlig størst risiko for, at vi får vindstyrker over 25 meter i sekundet fra fredag aften kl. 21 og frem til kl. 4 natten til lørdag.

Og hvis prognoserne holder stik, kan det betyde, at rigtig mange danskere må tænke kreativt.

For hvis middelvinden når op over 25 meter i sekundet, lukkes Storebæltsbroen nemlig for al biltrafik.

Advarer om mulig lukning

Derfor er Sund & Bælt, der står for driften af Storebæltsbroen, nu ude med en advarsel til de, der har planer om at skulle krydse broen.

Kraftig blæst vil fredag og lørdag kunne påvirke trafikken på Storebæltsbroen. Når middelvinden når op over de 25 m/s lukkes broen for al biltrafik.

Ifølge vindprognosen fra DMI forventes den største risiko for vindstyrker over 25 m/s i perioden fra fredag aften kl. 21.00 til lørdag morgen kl. 04.00.

Allerede når middelvinden når op på 15 m/s lukkes forbindelsen for vindfølsomme køretøjer. Der vil ifølge prognosen være risiko for lukning for vindfølsomme køretøjer fra fredag midt på dagen til lørdag formiddag.

Du har mulighed for at tilmelde dig en SMS-tjeneste, der sender beskeder om ændringer i trafiksituationen, så du bliver advaret, hvis broen lukkes. Du tilmelder dig ved at sende en SMS med teksten 'BRO INFO' til 1231.

Tjenesten ophører ifølge Sund & Bælt automatisk efter 7 dage.

Mest Læste

Annonce