Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vinden tager til: Flere færger aflyst

Infrastruktur

21/12/2023 09:53

J. Bøgen

Det bliver en udfordrende dag i trafikken.

Prognoserne viser, at vinden kommer til at tage til i takt med, at Pia stormer ind over Danmark, og det betyder nu, at Molslinjen ser sig nødsaget til at aflyse en række ture mellem Aarhus og Odden.

Det oplyser Molslinjen til TV 2.

Det er de sidste fire ture torsdag, der nu ikke bliver afviklet.

Det betyder, at Express 4 kl. 17.45 og Express 2 kl. 19, begge fra Aarhus til Odden, ikke kommer til at sejle. Det samme gælder i den modsatte retning. Det betyder, at den sidste tur fra Odden er kl. 18.40, i hvert fald som tingene ser ud lige nu.

Store dele af trafikken lammet

Også Alslinjen er nødt til at aflyse flere afgange.

Afgang Fynshav klokken 10 og 12 og afgang Bøjden klokken 09, 11 og 13. Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

DFDS har set sig nødsaget til at aflyse alle færgeafgange til og fra Frederikshavn-Oslo torsdag. Afgangene mellem Oslo og København sejler planmæssigt indtil videre.

Endelig har også Feggesund Færgen, der sejler mellem Mors og Thy, været nødt til at afvise store dele af dagens sejladser.

Sidste mulighed for at komme fra Mors bliver således kl. 10.50, og den sidste afgang fra Thy bliver kl. 10.55.

Storebælt også ramt

Storebæltsbroen har tidligere i dag været lukket for vindfølsomme køretøjer, men broen er igen åben for alle. Det forventes dog kun at være midlertidigt, da vinden slet ikke er på sit maksimum endnu.

Allerede i går advarede Storebæltsbroen således om, at der er risiko for, at broen bliver lukket for al trafik i løbet af torsdag aften, og at en sådan lukning sandsynligvis vil vare helt til tidligt fredag morgen.

Banedanmark har ligeledes advaret om, at togtrafikken bliver ramt i stor stil af både aflysninger og ændringer i køreplanen som følge af stormen.

Mest Læste

Annonce