Rapporten er netop udkommet fra SFI

Integrerede indsatser giver gode resultater

Det nytter, når kommuner og regioner skaber sammenhængende forløb for at hjælpe en psykisk syg borger tilbage på fode. Det viser en ny forskningsoversigt fra SFI.

Det nytter, når kommuner og regioner skaber sammenhængende forløb for at hjælpe en psykisk syg borger tilbage på fode. Det viser en ny forskningsoversigt fra SFI.

En integreret indsats for psykisk syge, hvor et samlet hold professionelle både giver behandling og social støtte, gavner psykisk syge mere end forløb, hvor behandling og social støtte varetages separat af myndighederne.

Det er konklusionen på en ny forskningsoversigt fra SFI, som gennemgår de mest brugte metoder til at integrere indsatserne for psykisk syge.

Forskningsoversigten er udarbejdet i forbindelse med projektet Integrerede Forløb, som SFI gennemfører for Socialstyrelsen sammen med konsulentfirmaet Implement Care. Seks kommuner i to regioner afprøver i projektet forskellige metoder til at skabe mere integrerede behandlings- og støtteforløb for psykisk syge danskere.

Forskellige metoder til integration
Forskningsoversigten gennemgår bl.a. metoderne Assertive Community Treatment, Shared Care, Åben Dialog, bostøtte og støttet beskæftigelse. Metoderne arbejder på forskellig måde med integration af indsatsen og dialog med borgeren.

I Danmark er psykiatrisk behandling og indlæggelse regionernes ansvar, mens de sociale indsatser ligger hos kommunerne. Formålet med oversigten er at give personaler og administrationer begge steder en indgang til forskningen om social indsats og behandling af psykisk sygdom.

"Oversigten viser, at forskningen mest har fokuseret på de psykiatriske metoder. Men alt tyder på, at den sociale indsats er mindst lige så vigtig, og det bedste resultat opnås ved at kombinere, så borgeren oplever et samlet og koordineret forløb," siger seniorforsker Steen Bengtsson, der er en af rapportens forfattere.

SFI på DenOffentlige.dk SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. SFI er et uafhængigt nationalt forskningscenter under Socialministeriet....
Aktivitet: Artikler: 36 | Events: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.