FSD var med omkring bordet, da otte europæiske socialchefer mødtes i Hamburg i november 1998 for at grundlægge the European Social Network (ESN).
Siden da er organisationen vokset fra at have otte lande repræsenteret til nu at have mere end 125 medlemsorganisationer i 35 forskellige lande i Europa.
Og FSD er stadig repræsenteret og bidrager til det inter-europæiske samarbejde på tværs af socialchefforeningerne gennem vores plads i ESN’s bestyrelse. Her drøfter vi blandt andet de temaer, ESN beskæftiger sig med.
Bindeled mellem flere niveauer
ESN arrangerer løbende workshops, konferencer og seminarer samt udgiver rapporter og andre publikationer. På den årlige European Semester-konference diskuterer og analyserer vi de forskellige EU-landes sociale reformer og politiske tiltag, og ESN-medlemmer kommer med anbefalinger og forslag til forbedringer.
FSD Socialchefer i Danmark
Læs flere indlæg fra FSD og dens medlemmer her.
ESN’s primære formål er at facilitere vidensdeling mellem europæiske organisationer, der planlægger, regulerer, finansierer og leverer sociale serviceydelser inden for blandt andet sundhed, socialt velfærd, beskæftigelse, uddannelse og bolig.
– Vores oprindelige mål var at skabe et forum for læring og vidensdeling, og netop dette har aldrig været så vigtigt, som det er i dag. ESN er i årenes løb blevet et vigtigt bindeled mellem det europæiske niveau, det nationale niveau og det lokale niveau, og vi bidrager aktivt til at forbedre sociale ydelser, siger ESN’s direktør og initiativtager, John Halloran, der også var med ved bordet i Hamburg i 1998.
Mødes om Fremtiden er lokal
Et eksempel på denne aktivitet var den 24. konference i rækken, da ESN afholdt sin årlige European Social Services Conference i Haag tidligere i år. Det skete i samarbejde med det hollandske EU-formandskab. Under temaet The Future is Local diskuterede mere end 400 delegerede fra hele verden, hvordan fattigdom og social eksklusion kan tackles mere effektivt – fra et lokalt perspektiv. Prominente eksperter, inklusiv Rotterdams borgmester Ahmed Aboutaleb, var med til at starte diskussionerne fra talestolen, ligesom en lang række workshops gav mulighed for at gå i dybden med emner, relevante for de delegeredes eget arbejde i deres respektive lande.