Internettet gavner børns sprogkundskaber

En undersøgelse fra 2017 har vist, at omkring 1/3 af personer, der færdes på nettet, er børn. Én måde, hvorpå du kan gøre nettet tryggere for dit barn, er gennem kommunikation. Hav en åben dialog med dem om deres aktivitet på sociale medier og i spilleverdenen.

Verden har aldrig været mindre, og det er blandt andet sandt, på grund af internettet. Færden på sociale medier og i spilverdenen bringer nemlig en masse forskellige kulturer, nationaliteter og mennesker sammen i en samlet digital verden.

Kommunikationen i for eksempel spilverdenen er i høj grad defineret af det engelske sprog, og derfor kan dit barn faktisk gavnes en hel del af at deltage i dette univers.

Mange af de spil, som de unge ”gamere” spiller, er nemlig i høj grad baseret på kommunikation. Denne kommunikation kan enten foregå mundtligt gennem headsettet, men det kan også foregå gennem chatfunktioner.

Grunden, til at denne kommunikation opstår i spilverdenen, er dog ikke kun for hyggens skyld. Det er nemlig et essentielt grundlag for at klare sig godt i spillet, da der skal samarbejdes om at løse opgaver eller missioner i det givne spil.

Flere forskningsforsøg har i denne forbindelse vist, at børn, som tilbringer meget tid i den digitale verden, faktisk er bedre til engelsk. En af de største grunde til dette er, at de får en mere praktisk erfaring, som hjælper dem til at vedligeholde og videreudvikle deres sprog.

Bagsiden af medaljer skinner ofte tydeligere

Det er dog ikke så ofte, at man hører om positive medfølger af børns færden på internettet. Man hører langt oftere om, hvordan det er farligt og utrygt for børn at være online.

Men sandheden er naturligvis også, at der er negative konsekvenser ved den lavere og lavere alder, som børn har, når de første gang er online.

Faktisk har en undersøgelse fra 2017 vist, at omkring 1/3 af personer, der færdes på nettet, er børn.

Dette er børn, som kan blive krænket, udsat for mobning eller andre negative oplevelser, og dette skal der naturligvis arbejdes på.

Én måde, hvorpå du kan gøre nettet tryggere for dit barn, er gennem kommunikation. Hav en åben dialog med dem om deres aktivitet på sociale medier og i spilleverdenen. Hvis der ikke bliver gemt noget og dialogen er åben og ærlig, så har du intet at være nervøs for.

Denne dialog bør dog ikke kun handle om sikkerhed og tryghed, du kan også vise engagement, hvilket vil blive uddybet i næste afsnit. Men indtil videre kan du for eksempel tale med dit barn omkring udstyr til gaming eller spillenes regler, så de også kan lære dig noget.

 

Vis engagement og opbakning

Hvis du taler med dit barn som et voksent menneske, så har du en større chance for at få deres tillid. Dette kan du som nævnt i det foregående afsnit gøre ved at lade dem lære dig noget om spilleverdenen.

Du kan også deltage aktivt. Der findes flere og flere forældre, som bruger tid sammen med deres børn gennem spil. Så hvis du vil forstå dit barn, barnets hobbyer og barnets verden, så kan du med stor fordel vise opbakning og deltagelse.

En anden måde, hvorpå du kan give din accept, er ved at finde udstyr, som dit barn uden tvivl vil elske. Du kan for eksempel finde et gamer tastatur til børn eller en ny og flot computerskærm til gaming.

 
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer